World Wide Vikings - Turrapport


Bra vær.

Publisert 22.09.2006 kl 18:54 av Topptrim
oppdatert 16.11.2007 kl 20:05

Tidspunkt: September 2006

Topper besteget på turen: Zugspitze 2963m i Tyskland, Europa

Med på turen: Topptrim

Vi kom kjørende inn til Garmisch-Partenkirchen fra Bayern. Hadde litt i bakhodet utfordringene til Torbjørn & Co med å nå toppen slik at vi oppsøkte turistkontoret for råd. Der fikk vi beskjed om at å GÅ på toppen var en 8 timers tur og at det var en hytte ca halvveis som det var overnattings muligheter i, men som sannsynligvis var full.
Kjøpte et kart der og så at fra byen Ehrwald, var det inntegna en rute/sti opp som så noe kortere ut. Fortsatte dit, byen ligger i Østerike ca 1/2 times kjøring fra Garmisch-Partenkirchen. Dette var en virkelig flott landsby med flott natur og mange muligheter. Lånte sykkel og ble litt kjent i området før vi tok kveld på et typisk alpe hotell.
Neste dag kjørte vi opp til Obermoos ca 500 m fra sentrum, der går Ehrwald – Zugspitzebahn opp og ned i skytteltrafikk hele dagen.
Stien mot toppen starta også der, den var godt merka og i starten fulgte den en vinter nedfartsløype. Ettersom vi kom ut av den tykke granskogen på ca 2000moh ble det mer og se samtidig som det ble mer ur og stein, men bra sti. Ca halvveis nådde vi Weiner Neustaterhutte som også var betjent, men lite folk. Den lå midt under gondolbanen som gikk lydløst høyt over oss. Derifra var det ikke langt til det siste bratte partiet som gikk opp etter svaberget. Her var det satt fast jernstenger med wire imellom og tidvis var det også satt inn jerntrinn i fjellet. Gøy og lett å gå selv om det for noen sikkert kan virke noe luftig. Nådde toppen etter ca 4 timer. (ca 7 km) Dette var en virkelig fin tur selv om jeg må være enig med Petter at selve toppen var noe voldtatt med all sin infrastruktur. Etter det som for meg opprinnelig så ut som en nokså smal travers kom det nå inn tre gondoler fra hver sin kant. Det var bygget i flere etasjer og jeg tror nok at hele Domus på Oppdal hadde fått plass i alle kafeene som lå der.
Samtidig så synes nok de fleste at det er flott å komme opp å se på utsikten.
Nedturen gikk på 1 klasse i en flott gondol.
.


Annonsere her 980 x 100 px
Brukernavn:

Passord:

Bekreft passord:

E-post:

Registrer ny tur

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Dato:

Topper besteget:

Med på turen:

Overskrift:

Turrapport:

Endre turrapport

Registrer ny topp (i Norge)

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

Fylke/kommune:
  

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Endre opplysninger om topp

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Last opp bilde

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Velg bilde:

Dato bildet er tatt:

Bildetekst:

Søk i alle norske topper

Søk etter person