World Wide Vikings - Turrapport


Nok av sol på Soltindan

Publisert 07.07.2014 kl 02:06 av mob
oppdatert 07.07.2014 kl 02:09

Tidspunkt: 05.07.2014

Topper besteget på turen: Soltindan 1051m i Karlsøy, Troms

Med på turen: mob

Øyvind landet i Tromsø fredag kveld for expedisjon i arktiske strøk. Vi varmet opp med VM-fotball og et par øl på Bastard-pub, før vi lørdag morgen kjørte til Ringvassøy og parkerte på en parkeringsplass ved Bjørnskarelva. Herfra fant vi lett en sti som gikk opp til de idylliske Bjørnskardvatna.

Vi fulgte stien over på vestre siden av vann 2. Ved enden av vannet bar det ganske bratt og fort opp til Bjørnskardskaret. Der tok vi lunsjen, mens vi grubla på hvordan i all verden vi skulle komme oss opp. Hadde med oss bildet til Uglefisk, men så at det lå mye snø i renna opp til eggen. Grubla litt på å gå på venstre siden av tredjevatnet og følge den snille ryggen opp til toppen vest for hovedtoppen. Men usikker på eggen/traversen derfra og sto over den allikevel. Viste seg at det hadde blitt en vel luftig og spenstig tur.

Så vi sikta oss mot renna beskrevet av uglefisk og satset på at det ordnet seg. Var mye snø generelt, så gikk fint å følge snøen ved å sette gode trappetrinn oppover i perfekt snø. Vel oppe i renna, så vi snøen begynte å bli vel løs, så vi fant bedre feste ved å klyve på høyresiden av renna. Vi kom så over i ei ny og bred renne etterhvert som vi fulgte helt opp. Svært mye løs stein her så holdt oss på hver vår side av renna etterhvert.

Vel oppe var utsikten formidablo! Så alt! Jækkijævelen lå der med sin hvite kappe, fjellene på Senja og Kvaløya, toppene i Vest-Finnmark vi snart skal på og Tromsø by!

Fulgte samme vei ned og var ekstra forsiktige i renna ned. Ble en lang og fin tur i strålende sol på sommerens hittil beste dag i nord. Oppdaget at vi hadde gått i 11t da vi sto nede ved bilen igjen.


Annonsere her 980 x 100 px
Brukernavn:

Passord:

Bekreft passord:

E-post:

Registrer ny tur

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Dato:

Topper besteget:

Med på turen:

Overskrift:

Turrapport:

Endre turrapport

Registrer ny topp (i Norge)

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

Fylke/kommune:
  

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Endre opplysninger om topp

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Last opp bilde

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Velg bilde:

Dato bildet er tatt:

Bildetekst:

Søk i alle norske topper

Søk etter person