World Wide Vikings - Turrapport


3-topper i Østfold, Akershus

Publisert 22.06.2013 kl 19:43 av LivogKristen

Tidspunkt: 12.06.2013

Topper besteget på turen: Høgbråten 278m i Hobøl, Østfold

Med på turen: LivogKristen

Vi hadde kjøpt en brukt Caravelle Multivan til toppturbruk og innviet denne med en overnatting på Larkollen Camping i natt. I går gikk vi Vestby sin topp og i dag hadde vi ålaner om å rekke noen topper før det varslede regnet på ettermiddagen. Vi starte i Ski og fulgte Siroho sin veibeskrivelse til Krokhol golfbane. Gikk grusveien tvers over golfbanen og ved veidelet, tok vi første vei til venstre (merket med rød/blå merking). I neste "kryss" tok vi den blåmerkede STIen rett inn i skogen. Denne stien er godt merket og går i fint terrreng helt til toppen. Paddevannet er et koselig vann på veien og her delte vi en pose "småsulten" før vi gikk resten av stein til topps. Flott utsikt men litt grått og med mye vind. Vi skrev i boken før vi returnerte til bilen. Ca 45 min lett gange hver vei.

Neste topp var Høgbråten i Hobøl. Fulgte veibeskrivelsen til Toten til enden av Mjærvannet. Vi kjørte opp forbi gårdene og parkerte ved en "roteplass "for ved-traktorredskap osv. Gikk videre innover grusveien til Hytta i skogen. Her gikk det tre villsauer og beitet ved hytten. Gikk ca 100m forbi hytta og tok denb gamle traktorveien opp lia og til venstre. Ved en saltstein for dyr, rett etter en vannkum, skar vi rett opp lien og gikk på det delvis synlig/usynlig elgtråkk helt til toppen. Triggerpunkt med steiner rundt. Ikke utsikt. Ned igjen samme vei.

Klokken lakket og led og vi bestemte oss for å ta en kort topp til slutt. Valget falt på Askim og Vardeåsen, da vi skulle kjøre til Sverige for overnatting etterpå. Fulgte mob sin veibeskrivelse og dette var en enkel og lett topp å finne og å gå. Klatret opp i tårnet og nøt utsikten et par minutter før vi brukte GPSen for å finne den nye toppen her. Det er lagt noen stener ved denne furuen og den ene stene er en trekantet sten, som står på høyakant. Da vi kom til Askim sentrum, kom regnet vi ventet på. Kjørte til Küngsbacka og overnattet på campingen der. Kjørte hjem torsdagen.


Annonsere her 980 x 100 px
Brukernavn:

Passord:

Bekreft passord:

E-post:

Registrer ny tur

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Dato:

Topper besteget:

Med på turen:

Overskrift:

Turrapport:

Endre turrapport

Registrer ny topp (i Norge)

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

Fylke/kommune:
  

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Endre opplysninger om topp

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Last opp bilde

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Velg bilde:

Dato bildet er tatt:

Bildetekst:

Søk i alle norske topper

Søk etter person