World Wide Vikings - Turrapport


Hvaler, Fredrikstad og Sarpsborg

Publisert 07.05.2012 kl 08:54 av sola19
oppdatert 19.05.2012 kl 21:20

Tidspunkt: 06.05.2012

Topper besteget på turen: Østenstorøysa 120m, Gastgiveren 216m, Bankerødtoppen 72m i Fredrikstad/Hvaler/Sarpsborg, Østfold

Med på turen: sola19, Tinka, Toppjægeren

Bankerødtoppen, Hvaler.
Første topp på programmet i dag var Hvaler sin. Kjørte til øya Vesterøy og tok av mot høyre, skilta Hauge. Kjørte noen hundre meter til en parkeringsplass på venstre side der en bomveg fortsatte videre innover. Var nå ca 400 m i luftlinje til toppen. Fulgte veien til endes der det var ett vanntårn. Toppen ligger bak vanntårnet, litt til høyre. Det er markert med tre små bolter i fjellet noen få meter fra en slags mast. Ganske fin utsikt selv om toppen ikke er så veldig høy akkurat. 20 min t/r.

Østenstorrøysa, Fredrikstad
Kjørte videre mot Fredrikstad sin kommunetopp. Kjørte Vikaneveien mot Engelsviken til skilt mot Lilleng Naturbarnehage. Parkerte ved ridesenteret som ligger ved siden av barnehagen. Fulgte veien tilbake noen få meter til vi kom til den flotte ridevegen som vi fulgte med klokka. Passerte ett skilt om gravrøyser og gikk videre til gpsen viste at det var 30-40m igjen til toppen, da var det bare å ta kursen rett inn i skogen der vi fant betongpillarene (tre stk) og skilt om at her hadde det vært tysk utkikkstårn under krigen. Ingen utsikt nå, bare trær. Fulgte samme vei tilbake med en liten avstikker til gravrøysa. 20 min t/r og ca 4-500 meter i luftlinje.

Gastgiveren, Sarpsborg
Fra Agnaltveien fulgte vi skilt mot Harahjellhytta. Vi parkerte på parkeringsplassen ved Harahjellhytta og gikk grusveien innover. Det går ann å kjøre lengre inn helt til man møter på stien, men det var så fint vær at vi gjerne ville ha en litt lengre tur. GPS en viste ca 2,3 km en vei fra parkeringsplassen på vei og sti til toppen. I første veikryss holdt vi til høyre og til venstre i andre (skiltet Sætertj.), Fulgte grusveien til stien kom på venstre side (ingen skilt her). Stien fører helt til topps der det er diverse innstallasjoner og en mast som ligger over toppunktet. Brukte ca 50 min t/r.


Shogun og Teis var også med


Annonsere her 980 x 100 px
Brukernavn:

Passord:

Bekreft passord:

E-post:

Registrer ny tur

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Dato:

Topper besteget:

Med på turen:

Overskrift:

Turrapport:

Endre turrapport

Registrer ny topp (i Norge)

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

Fylke/kommune:
  

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Endre opplysninger om topp

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Last opp bilde

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Velg bilde:

Dato bildet er tatt:

Bildetekst:

Søk i alle norske topper

Søk etter person