World Wide Vikings - Turrapport


Endelig en skikkelig nord-norsk topp igjen!

Publisert 02.08.2011 kl 23:56 av mob

Tidspunkt: August 2011

Topper besteget på turen: Lurfjelltinden 1284m i Bodø/Skjerstad, Nordland

Med på turen: erling, mob

På vei nordover med flyttelasset slang jeg innom min gamle kollega og frende Erling i Bodø. Med strålende sommervær og fjell på alle kanter, så måtte jeg bare utsette avreise noen timer for å få med Lurfjelltind.

Erling hadde vært der før og hatt det moro opp "ikke-normal-ruta" på Sørvestryggen. Så lenge han hadde overlevd da så tro vi til med samme rute nå. Først en times kjøring over Saltstraumen og videre til Skjerstad. Derfra bar det opp mot fjellet igjen der vi svingte av en anleggsvei inn til en inngjerdet parkeringsplass ved Svartvassætra. Forhåpentligvis var det sau de skulle beskytte bilene mot.

Lurfjelltind og de enda vakrere Børvasstindan og spesielt Åslitind strålte, mens vi tråkket innover en utmerket nymerket T-sti. Ettersom det var 1. august var all klegg, fluer og blinding forduftet også - til tross for at det var 20 varmegrader og nesten vindstille. Ved Skorrovatnet tro vi av stien og siktet oss mot sørvestryggen ved å følge ryggen til venstre rett forut for breen nedenfor Lurfjelltind. På breen nøt vi synet av 10-15 rein som var litt forvirret over at det var noen tullinger som surret seg bort der.

På oversiden av breen ble det brattere og helt på slutten finfin klyving. Vi fant en fin renne som gikk på skrå mot høyre rett før toppen og plutselig sto vi oppe på varden. Fantastisk utsikt i alle retninger. Nå så vi imidlertid at det kom torden og regn fra sør, så vi satt ikke altfor lenge der oppe.

Vi tuslet ned "normal-ruta" et stykke ned før vi skar rett ned mot T-stien mot Skarvass-sætra og bilen igjen. Det lynte godt rundt toppen når vi var kommet litt nedenfor toppen, men slapp unna både lyn og torden inntil et kvarter før vi fant bilen i trygge omgivelser igjen.

Strålende tur som vi brukte drøye 6 ferietimer på.


Annonsere her 980 x 100 px
Brukernavn:

Passord:

Bekreft passord:

E-post:

Registrer ny tur

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Dato:

Topper besteget:

Med på turen:

Overskrift:

Turrapport:

Endre turrapport

Registrer ny topp (i Norge)

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

Fylke/kommune:
  

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Endre opplysninger om topp

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Last opp bilde

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Velg bilde:

Dato bildet er tatt:

Bildetekst:

Søk i alle norske topper

Søk etter person