World Wide Vikings - Turrapport


Oppstadhornet - nyttige tips

Publisert 15.10.2010 kl 20:33 av Ole-Petter

Tidspunkt: Oktober 2010

Topper besteget på turen: Oppstadhornet 737m i Midsund, Møre og Romsdal

Med på turen: Ole-Petter

7.okt: Etter Eidkremheia i Aukra på morgenen, var beina allerede mørnet noe. Jeg hadde lest om problemer med sti som forsvant opp mot Oppstadhornet, og ville prøve en annen vei. Fra Sør-Heggdal kjørte jeg derfor innover (nordover) på skogsvei til venstre (vest) for Heggdalselva. Fin og stor p-plass her inne (gps: 32 V 385875 6952835). Ingen bom å se.

Fortsatte et godt stykke svakt oppover på vei (NØ-over, hele tiden på venstre side av elva), før veien gikk over til å bli en tydelig sti, og den ble brattere. Et sted hadde hele stien rast ut, og var lagt om i to slyng ovenfor raset. Vel oppe ved Sømmehytta (gps 32 V 387003 6954083) på rundt 300 moh flater terrenget ut, og jeg fulgte stien videre rett østover og inn i dalen. Ettersom myrene overtok og skogen forsvant, ble også stien gradvis mer utydelig og forsvant til slutt helt (rundt 0,5 km før jeg nådde Oppstadvannet).

Jeg holdt nord for vannet, på skrå oppover i lyng og litt småkratt, og kom opp i Hornets nordvestflanke. Bratt til topps her – og smalere rygg bort til toppvarden. Her var bok og bratt utsikt ned til husene i sør (Oppstad). Snaut 2 t opp hit hadde jeg brukt. Møtte noen lokale som kunne bekrefte at det gikk opp en sti i bratthellinga i sør også, som ”noen geologer pleide å bruke”. De kunne også fortelle om noen som hadde prøvd denne stien, men som ”ble dekket av flått” på beina i nedre deler av stien… Kanskje ikke noe godt alternativ likevel, da?

Fulgte en smartere vei ned, som klart anbefales også opp: Gå over Slettheia! For meg betydde dette å gå bratt ned mot NV, og fortsette å holde den brede NV-ryggen videre et stykke på sti (like sør for høyde 635m) og så skrå nedover på sti (vestover), før denne svinger SV-over og ned på en mindre markert rygg – fortsatt mot sørvest. Da passeres blant annet dette gps punktet (på stien): 32 V 387838 6954337 på ca 440 hm. Dette er ca 200 m sør for Lomtjørna. Ved å holde fortsatt sørvestover vil man – selv om man kanskje mister tråkket/stien, som blir utydelig også her – snart komme inn på den tydelige stien fra Sømmehytta.

Så greit videre ned. Jeg brukte 1 t ned fra toppen til bilen – ganske kjapp gange, altså.


Annonsere her 980 x 100 px
Brukernavn:

Passord:

Bekreft passord:

E-post:

Registrer ny tur

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Dato:

Topper besteget:

Med på turen:

Overskrift:

Turrapport:

Endre turrapport

Registrer ny topp (i Norge)

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

Fylke/kommune:
  

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Endre opplysninger om topp

Navn på topp:

Høyde (m.o.h.):

Primærfaktor:
  (fyll ut primærfaktor dersom du kjenner den)

GPS koor. (UTM):
Sone: 
  Nord: 
  Øst: 

Last opp bilde

 
Tur i Norge    Tur i utlandet

Velg bilde:

Dato bildet er tatt:

Bildetekst:

Søk i alle norske topper

Søk etter person