Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Galdhøpiggen
2469 m
p.f. -


Trening til Kilimanjaro
(Skrevet av Toten 29.11.2009)

Tur foretatt: September 2007. Andre på toppen: Jølle

Etter en høst med mye dårlig vær så det ut for at det skulle bli en liten bedring på lørdag. Yr.no og time for time værvarsel var ganske nytt denne høsten.Værmeldingen sa at det skulle bli klart kaldt vær fra morgenen, blåse opp og skye til ved 10 tiden og klokka ett skulle det begynne og sne. Skulle til Kilimajaro etter jul og syntes at man når man skulle på Afrikas høyeste burde man ha vært på Norges høyeste først. Tok derfor sjansen og reiste opp til Spiterstulen fredag kveld.
Tidlig opp og klokka 06.00 var vi igang med turen opp. Gikk i jevnt ganske raskt tempo. Husker ikke tiden, men tror at etter i overkant av tre timer var vi oppe. Dagens nedtur: Kiosken på toppen ødela hele opplevelsen. Greier vi ikke og bære med oss Kvikk Lunsjen opp får vi heller la være og gå opp. Glittertind er nok en ti ganger bedre opplevelse ( men ikke Norgeste høyeste).
Værmeldingen stemte på sekundet og etter en tid på toppen begynte vinden og bli ubehagelig. Vel nede igjen byttet vi klær, pakket inn i bilen og var klare for avreise. Da kom det første snø fnugget og siden snødde det jevnt resten av dagen. En svenske som startet turen senere samme helg måtte reddes ut. En takk til YR som gjorde at jeg fikk sett utsikten ( og kiosken) på toppen denne høsten. Håvar og Jølle var med


Tilbake til Galdhøpiggen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset