Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Falketind
2068 m
p.f. 175 m


Eidsbugarden dag 2: 3 topper over 2000
(Skrevet av JoSo 21.09.2011)

Tur foretatt: September 2011.

17.9.11:
I dag fikk jeg selskap av flere gode turvenner: Martine (fra Oslo), Signar (fra Lurøy/Oslo), Janne (fra Jølster) og Geir Arne (fra Dovre/Vinstra). Dagen skulle vise seg å bli perfekt både i forhold til vær, turopplevelser og det sosiale fellesskapet!

FALKETIND 2068 moh (via Pionerruta): Bilene ble forlatt ved bommen inne i Koldedalen og vi gikk inn til hytta innerst i veien, opp lia og inn på Falkebreen/Snøggeken. Det var blåis-forhold her, og dermed ble stegjern/isøks benyttet, men ikke tau. Det var greit å finne innsteget til Pionerruta selv om ingen av oss har vært her tidligere, og ruta ble elegant forsert uten bruk av sikringsmidler. Tørt fjell og gode tak hele veien opp sørget for dette. En liten rast oppe på ryggen før vi satte fra oss sekkene og gikk ura opp til topps på Falketind. Litt nysnø opp lia her pga nordvendt/skyggefull side av fjellet. Utrolig flott topp!! Retur til sekkene etter skikkelig nytelse av utsikt & fotoseanse fra varden.. Videre til Midtre Stølsnostind.

MIDTRE STØLSNOSTINDEN 2001 moh:
Det flotte været sørget for at flere hadde funnet veien hit i dag, og vips så var vi plutselig 10-15 turentusiaster som mer eller mindre gikk samlet videre langs ryggen til Midtre Stølsnostind. Herfra og videre i retning Stølsnostind dukket etterhvert noen skrå svaberg opp hvor det viste seg å være noe forskjellig nivå på ferdigheter for å forsere de mest utsatte punktene. Litt støtte og hjelp måtte til før alle var vel over svaene..

STØLSNOSTINDEN 2074 moh:
Litt av en kremtopp dette også...! Det laveste punktet mellom Midre Stølsnostind og Stølsnostind ble passert før det etterhvert kom noen få brattere fjellformasjoner et stykke. Vel over disse ble sekkene lagt igjen og toppen ble besteget uten spesielle problemer videre opp langs sørøstryggen. Her oppe var Hurrungane ikke langt unna, og synet mot toppene i dette alpine fjellmassivet var særlig flott!
Retur fra toppen ble gått via sørryggen på fjellet, ned på grusmorenene videre (der det for kort tid siden har vært bre..!) og deretter inn på den såkalte normalveien ned til Andrevatnet og videre gjennom Morka-Koldedalen og til bilene ved bommen i Koldedalen.

Turen varte nesten 10 timer - 17,5 kilometer - 1920 meter total stigning.


Tilbake til Falketind
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset