Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Memurutinden, Store
2366 m
p.f. 336 m


Lang dag mellom Austre og Vestre Memurubrean
(Skrevet av JoSo 02.08.2011)

Tur foretatt: Juli 2011. Andre på toppen: Otto

30.7.11:
God frokost på Spiterstulen og en gjennomgang av dagens turplan er alltid fint å få med seg, og klar for avgang var vi alle tre kl. 09.00. Litt morgentåke ga en trolsk stemning.. Vi så imidlertid at sola brøt gjennom her og der og visste at dagen ville bli strålende! Det var flere som skulle ut i dag..,området rundt Spiterstulen vrimlet av glade turgåere i morgentimene!
Vi ruslet sørover Visdalen, videre langs Hellstuguåe og opp til Veoskardet. Etter ca. 3 timer nådde vi varden ved Vesttoppen (2365 moh) på Store Memurutinden.
STORE MEMURUTINDEN, (2367 moh):
I tørt vær som denne dagen er eggen mellom Vest- og Østtoppen på Store Memurutinden ikke særlig problematisk, og turen bort til den litt høyere hovedtoppen tok ikke lang tid, kanskje i underkant av en halvtime. Utsikten fra toppen er fantastisk, og når det var så godt som vindstille samt varmt i sola gjorde at pausene ble lange denne lørdagen.. Midttoppen (2364 moh) ble også passert på vei over.
MEMURUTINDEN V1 (2280 moh):
Vi returnerte tilbake til Vesttoppen før vi fortsatte ryggen på de Vestre Memurutindene. Den lille toppen V0 ble passert før den første hovedtoppen ble nådd etter noen få klyvepunkter.
MEMURUTINDEN V3 (2243 moh):
V2 er noen få meter lavere enn V3, og toppen ble nådd langs bred og enkel rygg fra V1. Videre fra V2 går ryggen over i et skar mot V3. Vi valgte her å omgå hammeren mot toppen ved å skrå ned i vestflanken. Litt løs ur og litt klyving, men det tok ikke lang tid før vi var oppe ved varden på V3. Utrolig flott utsyn begge veier langs ryggen; spesielt mot tinderekka på Hellstuguryggen!
MEMURUTINDEN V4 (2230 moh):
Mellom V3 og V4 er ryggen stort sett lettgått og enkel.
MEMURUTINDEN V5 (2140 moh):
En liten topp dukket opp etter V4 (2079 moh), og V5 ble nådd delvis langs ryggen og delvis på breen før toppen.

For riktig å komplettere hele denne flotte ryggen fortsatte vi videre til de to siste toppene: "Nord for V5" (2090 moh) + V6 (2049 moh). Dette ble en ganske drøy avslutning på dagens mange topper. Returen ble gjort med en omgåelse av "Nord for V5" på breen øst/nord for toppen, videre opp på ryggen sør for V4 og ned ura til Hellstugubrean. Kom her ned på breen like før høyeste brekulen og det ble en lett vandring på kanten av blåisen mot nord og retning Spiterstulen hvor kvelden ble avsluttet med uvanlig sen middag.
Andreas og Otto var dagens turfølge. Takk for en fantastisk dag!

Turen tok 14 timer, og total stigning ble 2430 høydemetre. 34,7 kilometer t/r Spiterstulen.


Tilbake til Memurutinden, Store
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset