Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Storgrovhøe, Bakarste
2259 m
p.f. 180 m


Storgrovtraversen
(Skrevet av JoSo 16.07.2011)

Tur foretatt: Juli 2011. Andre på toppen: Otto

14.7.11:
Vi møttes til sammen 5 fjellvandrere ved bommen nedenfor Ytterdalssætre i Leirdalen; Joar og Janne fra Jølster, Signar fra Lurøy/Oslo, Otto + meg.
Ny flott dag uten en eneste sky på himmelen måtte jo benyttes til nok en tur på de høye tindene...
Turen gikk opp lia på skrå mot Heimre Illåe som var stri i dag. Noen solide byks måtte til for å komme over, særlig på returen på ettermiddagen!
Vi fulgte Heimre Illåbrean på fin og lettgått blåis inn til skaret mellom Storgrovtinden og Bakarste Storgrovhøe. Her ble det en splitting av turfølget, for Signar var fremdeles ivrig på 10-metringene. Jeg slo følge, og vi gikk videre for å ta turen opp på Nørdre Heimre Illåbreatinden (pf. ca. 25 m). Resten av turfølget gikk en fin renne til skardet mellom Storgrovtinden og Bakarste Storgrovhøe.
STORGROVTINDEN:
Signar og jeg gikk til laveste punkt mellom Søre og Nørdre Heimre Illåbreatinden og til topps på Nørdre herfra. Videre kom det punktet hvor tau og litt sikringsmidler måtte frem. Når Signar gjerne leter (og finner) alternative ruter "for treningens skyld" ble ruta opp noe vanskeligere, særlig for en som gjerne nøyer seg med letteste rute til topps på tindene (meg..). Artig likevel da! Opp kom vi, og med resten av turfølget som ivrige tilskuere fra toppen av Storgrovtinden.
BAKARSTE STORGROVHØE:
Ryggen mellom Storgrovtinden og Bakarste Storgrovhøe har et klyvepunkt fra laveste skaret mellom toppene og opp på Bakarste. Dette ble elegant forsert av samtlige fem, og vips så var Storgrovtraversen gjennomført.
FREMSTE STORGROVHØE:
Kort vandring mellom Bakarste og Fremste. Utrolig flott utsikt til alle toppene rundt Storjuvbrean og ellers i alle retninger. Tok oss en god og lang pause med mat, drikke og trivelig prat ved varden.
Retur ned mot vest til vi nådde utløpet av Heimre Illåbrean og videre samme vei som opp.
Takk for en strålende dag i fjellet!

Turen tok ca. 7 timer t/r - 14,8 km t/r - Totalt 1480 høydemeter.Tilbake til Storgrovhøe, Bakarste


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset