Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Hellstugutinden, Midtre
2339 m
p.f. 158 m


Hellstugutraversen fra nord + litt til
(Skrevet av JoSo 16.07.2011)

Tur foretatt: Juli 2011.

13.7.11:
Vi tre (Andreas, Signar og meg) startet dagens tur fra Spiterstulen etter frokost ca. 08.30 i et praktfullt vær. Det skulle vise seg å bli en bra sankedag med topper, spesielt siden nordlendingen Signar også var opptatt av de minste 10-meterstoppene.
Vi stod på dagens første, Hellstuguhøe etter vel 2 timers vandring opp ryggen nord for Hellstugutindene. En helt grei rute opp med kun et par enkle, små klyvepunkter.
NØRDRE HELLSTUGUTINDEN:
Dagens første hovedtopp er en lett vandring fra Hellstuguhøe. Snøen/isen mellom toppene var fast og fin å gå på.
MIDTRE HELLSTUGUTINDEN:
Fra Nørdre smalner ryggen av og byr på fin vandring med noen få punkter hvor armene var litt nedpå til hjelp. Et par 10-meterstopper ble også passert på vei over (Midtre N2 og N1).
STORE HELLSTUGUTINDEN:
Mellom Midtre og Store lå det som var av dagens utfordringer rent klyve-/klatreteknisk. Vi gikk opp uten bruk av tau/sikringer, men en slynge til å holde seg i var god å ha opp siste lille berget nær toppen av Store. Vi omgikk selve ryggen litt mot vest et par steder og gikk også her opp på to småtopper på veien (Store N2 og N1). Utrolig flott utsikt fra Store; må være noe av det beste i Jotunheimen!
NESTSØRE HELLSTUGUTINDEN:
Ny flott rygg mellom Store og Nestsøre med få klyvepunkter og ingen 10-metringer.
SØRE HELLSTUGUTINDEN:
Mellom Nestsøre og Søre: Også her; fin rygg med få klyvepunkter. Utrolig flott utsikt og fint vær!!
HINNÅTEFJELLET:
Enkel og noe langdryg vandring mellom Søre og Hinnåtefjellet. Returnerte til salen mellom disse to toppene, bandt oss inn i tau og la i vei på vår vandring over det store sammenhengende brepartiet Vestre Memurubrean + Hellstugubrean. Tre glade vandrere i et taulag er jo i det minste laget sikkerhetsmessig, og særlig høy i hatten blir man jo ikke når førstemann i laget tråkket gjennom snøbroer et par steder på vei over... Men det gikk da bra; Andreas kloret seg fast i snøen uten å rase helt gjennom i begge tilfellene.
SØRE HELLSTUGUBREAHESTEN:
Vi tok også turen til topps på denne på vei over breen. Gikk opp på ryggen fra sør ved NVE-hytta og østover til topps. Retur sør for toppen over breen; først på snødekt overflate, men etterhvert på blåis. Fint å komme tilbake til Spiterstulen (ca. 22.30) til en svært sen middag og godt med drikke! Vi gikk tom for drikke alle tre på denne turen.. Varm, solrik dag og utrygt bekkevann pga. lemen blir lett et problem..
Takk for en stor turopplevelse, Andreas og Signar!

Vi brukte nesten 14 timer t/r Spiterstulen - 32 kilometer - 2470 meter total stigning.Tilbake til Hellstugutinden, Midtre
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset