Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Nautgardstinden
2258 m
p.f. 650 m


Nautgardstind 17.mars 2006
(Skrevet av RF 28.08.2010)

Tur foretatt: Mars 2006.

Kjørte fra Bessheim der vi overnattet, og forbi Besstrond og Heimsand. Her ved Heimsand ser vi toppen fra veien. Den pyramideformede toppen lå der snødekt under en blå morgenhimmel, og vi så fram til å stå der oppe om noen timer...
Vi parkerte ved veien der elven fra Russvannet renner ut, rett nord for Heimsand.

Vi tok på oss skiene og gikk innover Russdalen i retning Russvannet. Fulgte noen nesten igjenblåste skuter- og skispor. Greit å gå her, og litt før halvveis til Russvannet tok vi av opp til høyre. Gikk så jevnt oppover på skrå mot venstre, og gikk mellom Russli-rundhøe og holet ved Russfjellet. Langt ned på venstre side og bratt opp på høyre.
Var åpent terreng her, så til tider lite snø, men greit å gå.
Kom så opp på et kort hvileparti før selve bakken opp mot toppen. Her holdt vi litt til høyre for toppen og gikk så på skrå mot venstre. Mer snø i denne bakken.

Ca. 200 meter fra toppen ble det brattere og steinete. Satte fra oss skiene her og gikk opp. Ganske lite og flatt på toppen. Det var omtrent skyfritt og vindstille, så vi nøt den fine utsikten, spiste og tok bilder. Stupbratt på baksiden.

Gikk samme vei nedover. Måtte bære skiene et stykke da det var hardt og mykt om hverandre - vanskelig å stoppe ved stor fart med vanlige turski...
Her kan man stå rett nedover i flere hundre høydemetre med de rette skiene...

Fulgte så sporene våre tilbake til bilen.

En lang, fin tur til en majestetisk topp. Fint å tenke på at man har vært på toppen der når man kjører forbi...


Tilbake til Nautgardstinden
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset