Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Fonno
Fitjar
Hordaland
Ro ro til fiskeskjær...
(Skrevet av NilsOS 06.08.2010)

Tur foretatt: Juli 2010.

25.07.2010

Tok båten med 4 hk påhengs og gikk to timer nordover Stokksundet fra Folderøy på en fortreffelig fin sommerdag. Mellom de flotte øyene her utenfor Fitjar kan man bruke flere dager på oppdagelsesferd.
Vi fortøyde i vika like sydvest for toppen og gikk lett opp ryggen stort sett på stein og fjell. Vegetasjonen var nedbrent etter en skogbrann for noen år siden. Glimrende utsikt fra toppen til hele archipelagoet av øyer i distriktet og rett til havs ut Selbjørnsfjorden. Badet i Storavatnet på vei ned som var en nytelse. (Pisselunka som de sier her på vestlandet når det nærmer seg 18 grader).

Tenkte vi skulle ta båten gjennom Teløysundet og gå litt vestover på vei tilbake, men i Teløysundet sa det bom stopp. Bra vi hadde med årer, her var sansynligvis bensinfilteret tett. (hadde litt mistanke på forhånd). Det var djevelsk langt å ro ca 20 km tilbake i denne "prammen", men vi hadde jo dagen for oss, et nydelig vær og medvind. Her var det bare å sette seg ved årene synge sole mi o som om vi var på en romantisk tur på Venezias kanaler. Marianne dirigerte kursen. Turen gikk overaskende mye fortere en antatt og etter 2t 45 min var vi ved utgangspunktet. Etter dette har vi vurdert å hive hele påhengsmotoren. Eneste er at den er litt mere utholdende i motvind og over tid.


Tilbake til Fonno
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset