Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Gryttøya
Harstad
Troms
Go vær på Grytøya.
(Skrevet av Pål Nilsen 19.12.2009)

Tur foretatt: Mai 2001.

Parkerte gammelsaaben nede på veien og tuslet oppigjønna bakkan. Noe jordbruksareal og skog. Møtte en 20 geitekillinger som ville følge etter oss. Brukte en go time på å riste dem av oss.

Satset på å gå opp i skaret mellom Nona og Toppen og derifra gå opp på kammen på vestsia av Nona og følge denne opp på toppen. Greit merket sti helt opp i skaret.

Passerte tregrensa neri skaret og havna ut i ei steinur. Videre var det grei sti oppi skaret. Opp til toppen av kammen var det stort sett løse steina. Hærslig å gå ettersom de løsnet hele tia og litt riski for å starte småras. Anbefales ikke å gå i store følger. 2-3 personer er greit. Gråsteinan gjorde også inntrykk på feltstøvlan. Masse småskader!

Litt småbratt og litt pirring for høydeskrekken men ikke noe risikabelt. Men litt obs på masse løse steiner. En kompis av meg som gikk opp senere fikk vrikket ankelen og hadde et helv*** å komme seg ned igjen.

Vi hadde en flott tur til 1012 moh. Varmt og solrikt hele dagen. Vindstille på toppen. Utsikt over Senja, Andøya og hele Hinnøya. (så helt over til Møysalen, som tronet borti horisonten)Tilbake til Gryttøya
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset