Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Breidtind, sørøst
1017 m
Senja
Berg
Troms
Kongen av Senja
(Skrevet av mob 04.09.2009)

Tur foretatt: September 2009. Andre på toppen: erling

Erling og jeg mygga ned fra denne toppen for 3 år siden når havtåka ramla inn på toppen kl. 4 om natta da vi var på vei opp. Så da vi fikk til kundeoppdrag i området begge to måtte vi selvfølgelig tilbake til denne kremtoppen. Det var det verdt for finere topp er ikke lett å finne!

Etter at regnet hadde silt ned hele kvelden i forveien våknet vi opp i Finnsnes med strålende sol og blå himmel over hele Senja. Så vi sto opp grytidlig og dura avgårde i retning Husøy og så avkjøring mot Mefjordbotn. Vi så Breidtind på lang avstand der den sto rak og stolt. Etter å ha stoppet et par ganger for bildeseanser kjørte vi gjennom Breidtindtunnelen og Kariholatunnelen. Rett etter Kariholas tunnel stoppet vi ved parkeringsplass på høyre side. Her gikk det sti oppover til noen fine hytter ved et vann. Rett før hyttene går en sti som følges opp mot Breidtindvatnet. Vi hadde lært fra forrige gang at det var best å passere vatnet på venstre side (østsiden).

Så var det bare å sikte seg mot skaret og ryggen som bar rake veien til topps egentlig. Men vi fulgte stien på høyre side av ryggen litt for lenge, slik at vi endte med å prøve oss på ei renne som så ut til å gå rett til topps (stemte forsåvidt). Men på slutten av renna ble det rimelig bratt og løse steiner skramlet ned rundt oss etterhvert som vi løste de ut. Så vi valgte å returrnere ned for å komme oss trygt opp via ryggen i stedet. Der gikk stien aldeles nydelig opp til topps uten at vi kunne skjønne hvorfor vi hadde mygga ut sist. Armene må til flere steder (lett klyving), men egentlig svært få luftige punkter. For her var det gode tak og tydelig sti opp så lenge vi holdt oss oppe på den smale rygg.

Plutselig var vi oppe. Vi var nesten skuffet over å ikke ha møtt på noen større utfordringer. Vi nøt en formidabel utsikt over alle Senjas og halve Nord-Norges fjell og fjorder, mens vi nøt nista vår en god stund i sola der oppe.

Gikk ned igjen ved å følge stien på ryggen all the way. Med bomturen opp og ned renna brukte vi drøye 5 timer.

For et fjell og for en formidabel natur her ute på Senja!


Tilbake til Senja
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset