Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sotra
Fjell
Hordaland
Liatårnet September 2004
(Skrevet av pkarnt 11.05.2005)

Tur foretatt: September 2004.

Med en blå stortånegl i ferd med å dette av, var ikke en flere timers gåtur i ulendt terreng så veldig aktuellt, men fra Ekerhovda går det faktisk en asfaltert vei nesten helt til topps av Liatårnet, ypperlig å sykle på. Veien slutter ved telenors mast som ligger kun noen hundre meter fra toppen.

Jeg tok med meg Tanja og sykkelen til Ekerhovda, og syklet de nesten 3 kilometrene og 300 høydemeterene til Telenormasten. Herfra gikk resten til fots. Først ned til et vann og deretter bratt opp til Liatårnet.

Fra toppen var det vakkert skue overalt. Mot havet og Øygarden i Vest og Nord. Bergen, Fana og Os mot Øst, og Sunnhordaland mot Sør. Bratte klipper og skrenter preger mye av terrenget på Sotra, og jeg skjønner godt at klatrerne koser seg på Sotra. Siden Sotra ligger så langt ut mot havet er vegetasjonen på 200-300 meter veldig lik den man finner i langt høyere områder lengre inn i landet.

Nedturen gikk rimelig fort, ikke så rart med tanke på at jeg kunne sykle/trille nesten hele veien ned. 1,5-2 timers tur ble det ut av det til slutt.Tilbake til Sotra
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset