Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Breidtind, sørøst
1017 m
Senja
Berg
Troms
Noen turer i Troms - På Senja
(Skrevet av JoSo 18.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008. Andre på toppen: Inger Lise, Otto

18.7.08. I dag fikk jeg selskap av Otto og Inger Lise som kom fra turer i Finnmark. Dagens tur til Breidtind ble en flott tur til tross for litt regn og desverre tåke på toppen som spolerte for utsiktsmulighetene.
Vi kjørte R861 i retning Senjahopen og parkerte på P-plass ved Svarthola. Herfra går en fin gul- og rødmerket sti til hyttene Svartholvatnet, men ved et stiskille ca. 200 m før hyttene er det fint å følge svabergene til venstre og etterhvert opp på ryggen mot Breidtindvatnet. Her dukket også en sti opp etterhvert. På vei opp gikk vi på vestsiden av vannet, men på returen valgte vi østsiden inn mot Breidtind. Dette valget var best.
Opp selve ryggen mot toppen fulgte vi en sti som gikk til høyre for kommunegrensen mellom Berg og Lenvik. Nær toppunktet var noen luftige passasjer, men gode tak og bra sti gjorde dette greit selv i bløte forhold som det var denne dagen.
Toppen målte vi til 1019 moh, men jeg har sett andre har angitt den rette høyden til 1017 moh. 1000m tror jeg må være feil, og likeså "s.v." Dette er vel heller "s.ø."
På toppen var en liten varde med en plastboks med en bok. Denne var tørr!
Vi brukte nesten 5 timer t/r.
Inger Lise & Otto var med.
Tilbake til Senja
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset