Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Rennesøy
Rennesøy
Rogaland
Rennesøyhodnet
(Skrevet av mob 03.08.2007)

Tur foretatt: August 2007.

Denne var forvirrende å finne. Rennesøy kommune har gjort alt for å forvirre stakkars kommunetoppsamlere. Hodnafjellet som står som høyeste punkt i kommunen er nemlig ikke i nærheten av stedet Hodnafjell. Det ligger på en annen av kommunens øyer. Men ikke så galt at det ikke er godt for noe å bomme litt - vi fikk en fin lunsj på Ustein Kloster rett ved siden av det vi trodde var Hodnafjell.

Hodnafjellet kaller de for Rennesøyhodnet og det ligger på selve Rennesøy. Så måtte gjennom begge de undersjøiske tunnellene fra Stavanger først. Svingte så av ved Vikeså og kjørte til Hegglandlia. Her ved et boligfelt var det en parkeringsplass og et skilt som viste ulike turstier. Her hadde turistforeningen merket opp en sti til Rennesøyhodnet på 238m. Det samme punktet viste Hodnafjellet og 234m på GPS'en. Så i stedet for å krangle med bonden nærmere toppen som Petter advarte mot gikk vi denne noget våte stien over myrer og til topps.

Knallfint vær så kjempeutsikt fra en fin topp mot Stavanger, Ryfylke, Kvitsøy osv. Brukte ca 45 minutter opp. Samme vei ned.


Tilbake til Rennesøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset