Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Høgafjellet
868 m
Osterøy
Osterøy
Hordaland
Langt der borte
(Skrevet av mob 24.10.2011)

Tur foretatt: Oktober 2011. Andre på toppen: jho

På samme dagen som City knuste United 6-1 på Old Trafford befant vi gutta oss langt borte fra alle TV-skjermer på Osterøy. Fullstendig galskap selvfølgelig.

Den magre trøsten med å gå glipp av en slik klassiker er at turen nok var hakket sunnere enn en fotballpub ville vært.

Vi slet egentlig med det samme problemet som mange andre - med å finne stien fra parkeringsplassen (ved bommen) til Træet Turlagshytte (rett forbi Bondalsvatnet tror jeg det het). Vi tuslet inn bomveien, men fikk beskjed om å gå opp en sti rett bak parkeringsplassen om vi skulle opp til Høgafjellet. Det var en unnselig sti rett ved p-plassen, men etterhvert ble det flere gule merker på trærne og flust med varder og gule stolper når vi kom oss opp på høyfjellet.

Er et vardeskille når du kommer opp på høyfjellet og ser Høgafjellet. Da fulgte vi stien mot ei lita hytte og stien videre rett bak-/nedenfor hytta etter å ha pratet med hytte-eieren. Da var det ypperlig å gå innover mot fjellet laaangt der bak på fine svaberg det meste av veien.

Blåste durabelig på toppen denne vindfulle dagen og i vår iver etter å komme ned i god tid før mørket slo til, så tok vi (med vilje) noe vi trodde var en snarvei ved et vardeskille. Men akk - her somlet vi bort 45 minutter på veien ned før vi kom inn på vardene "våre" igjen. Som vanlig - ta alltid samme vei ned som opp.

Var nede akkurat før mørket tok vekk sikten og Bjørnar imponerte med en 333 grams burger på Indre Arna. Jaggu ble det ikke et par øl i belønning i Bergen utpå kveldinga også.

Brukte 2,5 time opp og 3 ned etter strafferunden! Men fornøyde med at vi fikk en fin tur her inne på høyfjellet en sen oktoberdag. Overrasket over det lette turterrenget her inne.


Tilbake til Osterøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset