Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Godøya
Giske
Møre og Romsdal
Møre vår11 - 3 topper rundt Ålesund
(Skrevet av Sea 02.06.2011)

Tur foretatt: Mai 2011.

26.05.2011

STORHORNET
Etter gårsdagens beste (og dyreste) Bacalao i Ålesund noensinne, kjørte jeg til Gjuv på Godøya, uten en eneste krone i bomavgift!
Til og med fint vær og flott sti opp fra Gjuv. Dagen startet meget bra!
Kremutsikt til Ålesund og Sukkertoppen. Kjekt med toppskive hvor en kan plukke ut topper. Kolåstinden så jo virkelig fin ut herfra. Dit må jeg en gang.
Rask retur, mens det var godvær.

URSFJELLET (sørvest)
Rakk en liten sightseeing til Alnes, før jeg kjørte til Spjelkavik og tok veien sør for Brusdalsvatnet.
Fortsatt opphold og fulgte anleggsvegen opp til dammen. Derfra T-merket sti over Vasstrandfjellet og opp til kommunegrensa med steingjerder til hver side. Var oppom toppen på Ursfjellet også. Begrenset sikt til Ålesund da tåka og regnet kom sigende.
Ellers en veldig støyfull topp dette, med ferjer fra flere kanter, trailertrafikk fra E39 og så kom det et fly fra Vigra samtidig, så jeg følte jeg var midt i et urbant strøk ...

VARDANE
Dro så til Langevåg og parkerte ved Molværsbrauta.
Været ble ikke bedre utover dagen. Fulgte sti etter rørgata opp til dammen og Vonheim-hytta. Fin hyttelandsby med DEN utsikten mot Ålesund m.m.
Over noen våte myrer og snøfonner og inn i tåkehavet på ca 600 moh. Kom så til en enorm feit varde i tåka, så en høy smal og etterhvert en skog av varder rundt en STOR toppvarde og en varde med toppskive. Skjønner hvorfor toppen kalles Vardane!
Sikkert fin sikt fra denne toppen, men ikke i dag. Dette er en topp som frister til ny tur i bedre vær en gang. Ned fulgte jeg veien fra hyttelandsbyen. Traff en kar som sa det skulle være bakkeløp fra sentrum til toppen. Tror rekorden var rundt 38 minutter.


Tilbake til Godøya
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset