Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Blåfjellet
1775 m
Stranda
Møre og Romsdal
mob is back!
(Skrevet av mob 17.08.2010)

Tur foretatt: August 2010.

Etter 4 måneder i utlendighet var det fint å komme seg opp på et norsk fjell igjen! Rent behagelig å slippe og tenke på å møte en grizzly eller ta med seg væpnede politifolk på fjelltur ;-) Sau føler jeg meg rimelig komfortabel med og norske banditter gidder ikke bevege seg ut av byene.

Denne turen tok jeg som en del av Norges-guiding for ei fransk venninne. Vi campet på ei hytte oppe i lia (Vesterås) og kunne bare tusle fra hytta noen hunde meter ned til stien ved Hole camping som pekte mot Grindalsætra. Formen er ikke på topp etter amerikansk burger- og billiv så slet fælt med å holde følge med ei kinesisk dame opp til sætra. På sætra og veien opp dit var det kremutsikt over Geirangerfjorden og fjellene rundt. Vanskelig å finne bedre startsted enn denne kommunetoppen.

Fra sætra fulgte jeg en sti videre innover Grindalen. Stien ble etterhvert sauetråkk. Innerst i dalen koste sauene seg, mens jeg måtte slite meg opp på vekselsvis bratte gresslier og knotete stein. Gikk greit opp, men bratt og grass hører ikke sammen på vei ned. Brekker jeg ting og tang er det ned ei slik bratt gressli - ikke i tau på Storen osv. Jeg holdt meg hele tida til venstre for bekken inn dalen og opp til vatnet.

Vel oppe på Kopevannet er det bare kjedelig gråstein og ur igjen. Hadde glemt hvor mye kjedelig gråstein dette landet har! Her var det ikke mye å glede seg over før du var oppe på toppen med en gedigen utsikt til fjell og breer i alle retninger.

Tuslet samme vei ned igjen. Brukte ca 4 timer opp og 3,5 time ned på støle bein og diverse telefonsamtaler som senket tempoet. Men er i gang igjen!Tilbake til Stranda
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset