Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Ullensvang
Hordaland
Tur til Hårteigen i nydelig vær
(Skrevet av Valinaria 07.08.2010)

Tur foretatt: Juli 2010. Andre på toppen: OleRugeldal

Turen til Hårteigen var det store målet for den lille uken vi tilbrakte på Hardangervidden i slutten av juli. Vi gikk fra Hjølmo fredag 23. juli, først til Hedlo, dagen etter til Hadlaskard, og så søndag 25. juli kom dagen da vi skulle komme oss på Hårteigen (og Torehytten).

Vi tok i mot godt råd fra hyttevakten på Hadlaskard - og gikk først direkte til Torehytten. Da fikk slapp vi å trakke unødvendige høydemeter med tung sekk, og vi fikk sikret oss sengeplasser på hytten. Turen til Torehytten tok vel en fire timer, og når vi kom frem fikk vi spist en god lunsj, og tatt en liten strekk på sengen. Og vips var vi klar for nye eventyr.

Fra Torehytten går man på t-merket sti i ca 1 time - først i slakt terreng, før man får en bratt stigning den siste biten. Man kommer da frem til stiskille, og ikke mange hundre meter etter dette begynner oppstigingen på selve fjellet.

Vi hadde flott vær (en del skyer, men de hang høyt) da vi gikk, så steinuren som vi måtte klatre opp , var tørr og fin. Øverst i steinuren må man passere et område hvor det er hengt ut tau. Vi hadde på forhånd hørt om disse tauene, og tenkt at det skulle være et litt ekkelt område å passere. Det gikk imidlertid veldig greit. Ole kom seg opp uten tau, og Silje brukte det mest bare for å være på den sikre siden. Når man har passert dette området, er det bratteste unnagjort, men noe stigning gjenstår før toppen er nådd.

Vel oppe på toppen hadde vi en aldeles nydelig utsikt - til både Gaustaoppen, Folgefonna, Josten og Fresvikbreen mm. Det var heeelt vindstille, det hadde vi ikke drømt om at kunne skje. Fantastisk!

Turen ned igjen gikk helt fint, selv om knær og ankler kjente det litt da vi var nede. Vel tilbake på Torehytten hadde vi brukt tre og en halv time, inkludert fotorunde på toppen, og en liten spisepause.

Flott tur! - og Torehytten anbefales også :-)


Tilbake til Ullensvang
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset