Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Modalen
Hordaland
Fin lørdagstur til Runderabben
(Skrevet av Valinaria 07.08.2010)

Tur foretatt: August 2010. Andre på toppen: OleRugeldal

Siste lørdagen (07.08.2010) i årets sommerferie ble brukt til å bestige Runderabben. Etter ca 2 timer i bil fra Bergen, ankom vi Åsebotn. Vi kjørte nesten hele anleggsveien opp, men pinglet ut de siste par hundre meterne, da det så litt vel bratt og humpete ut for vår slitne stasjonsvogn.

Turen hadde en flott begynnelse, da to kongeørner svevde lydløst over hodene våre - ganske nære var de også. Vi fulgte t-merkingen frem til denne møtte den t-merkede ruten mellom Nordalshytten og Solrenningshytten. Denne delen av stien slynger seg langs flere (regulerte) vann, og er relativt slak og lettgått. Det så ikke ut som dette hadde vært mange der før oss, for det var mest fotspor etter sau vi kunne se på stien. Langs stien flakset det plutselig opp et rypekull, så det ble turens andre naturopplevelse.

Vi fulgte så t-merkingen et lite stykke i retning Solrenningen, før vi skar oppover i terrenger. Herfra var det ikke sti, men et oversiktlig og greit terreng å finne frem i. Vi gikk vel oppover i en 30-40 min etter å ha tatt av fra stien til vi var fremme på toppen.

Vindfullt på toppen, men flott utsikt til blant annet Alden, Lihesten, Jostedalsbreen og Fresviksbreen. Etter en kort matpause, gikk vi turen tilbake til bilen. Her ble vi igjen møtt av sirklende kongeørn.

En fin, og ganske lettgått tur. Vi brukte nøyaktig 4 t t/r inkludert pustepauser og matpause.


Tilbake til Modalen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset