Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Skånland
Troms
Kjempeutsikt og knallvær
(Skrevet av Øyvind 31.07.2010)

Tur foretatt: Juli 2010.

Torsdag 29/7-2010 var det kjempevær og passende dag for endelig å komme seg opp på Skånlands høyeste. Har planlagt å gå opp hit i mange år. Nå ble svigerbroren min Ketil med. Vi kjørte inn til Boden og bega oss opp til høyde 215 og herfra en ganske liten sti opp til Åsslettvatnet. Herfra krysset vi rett vest inn til stien som kommer opp fra Dragvika mot Litjetinden. På denne stien har jeg gått før så det var grei vei å følge opp. Vi siktet så rett mot sørvesteggen på Skittendalstinden og prøvde å miste minst mulig høyde på andre siden mot vestsiden av Blåvatnet. Her var det svært ulent så på tilbaketuren gikk vi en mer østlig linje og litt lengre ned her.
De fleste som går opp på Skittendalstinden går nok øst for Blåvatn og opp den veien. Vi valgte vestsiden da det er kortere og så litt mer spennende ut. Akkurat vest for eggen på sørvestsiden av toppen er det en steinur. Her er det delvis markert med noen småvarder en grei vei opp til plattået på eggen. Herfra går det fint an å gå eggen opp selv om dette ser vanskelig ut nedenfra.
Vel oppe var det vel 20 grader sol og helt vindstille! En fantastisk utsikt som bare må oppleves. Skulle ikke vært lov å gå opp her i tåka. Når det gjelder utsikt er denne iallefall en klar ener av de 104 kommunetoppene jeg vært på til nå :-)
Merkelig nok har det bare vært folk her en gang før iår ifølge boka i kassa på toppen.
Vi tok oss god tid på toppen før vi ruslet ned igjen. 1782 høydemeter stigning ,6,5t opp 4,5t ned i bedagelig tempo.
Tror nok jeg vil velge Geitvatnet eller Dragvika som utganspunkt neste gang jeg går denne toppen selv om det er litt lengre.


Tilbake til Skånland


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset