Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lesja
Oppland
Absolutt på min ti på topp-liste!
(Skrevet av Anneli 25.07.2010)

Tur foretatt: Juli 2010. Andre på toppen: inge

Etter en heftig uke værmessig på Vestlandet hadde vi en uke uten bestemte planer midt i ferien. Hva med noen dager på Oppdal, sier Inge, Yr.no melder sol og barnevakt kan vi sikkert ordne oss også. Vel, det ble en rask ompakking, og det ble to dager med både godt vær og barnevakt.

Storstyggesvånåtind hadde lenge stått på min ønskeliste, og hva var vel mer naturlig når man attpå hadde med seg turfølge fra Oppdal? Vi fikk lånt et par sykler og kjørte opp til Hjerkinn, videre inn forbi bommen mot Snæheim. Parkerte imidlertid på parkeringen ved skilt mot Svånådalen. Her tok vi sykkelen fatt og tråkket oss inn til Maribu. Dagens første tabbe ble gjort. Jeg tok det for gitt at mannen pekte ut riktig fjell, og mannen trodde jeg hadde studert kartet. Vel, det ble en liten runde, men været var utrolig og fjellene flotte. Krysset over ved utløpet av Svånåvatnet, god pause her og tok så fatt på ura oppover. Toppen er formidabel, og sett nedenfra ser den siste eggen ganske uinntagelig ut, men når man endelig er der, er den helt kurant å gå. Og for en utsikt! Vi måtte riktig legge oss ned for å se ned i det digre kvelvet under oss og fundere på mulige veier opp på Bruri på 2001 m. Og det ble en lang og god rast på en vindstille topp mens vi nøt utsikten til både den ene og den andere fjellheimen.

Dagens andre tabbe bestod i at vi - til tross for at det allerede var langt på dag - begynte å forsere traversen. Lett og grei å gå, men utrolig lang. Vi avbrøt etter to 2000-meters topper og gikk ned mot Langvatnet. Det var dagens tredje tabbe, for nå måtte vi gå rundt hele Langvgasstind. Det ble en lang tur, men med det været vi hadde, og med de fjellene vi var omgitt av, var det bare å glede seg. Så ikke mye til dyreliv denne dagen, men klarte å skremme opp en moskus da vi langt ut på kvelden kjørte nedover mot Hjerkinn igjen. Tilbake på Oppdal stupte vi rett til sengs, og svigermors komler, øl og akevitt fikk først bein å gå på dagen derpå. En fantastisk tur, som jeg gjentar :)


Tilbake til Lesja
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset