Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Stryn
Sogn og Fjordane
Vestlandsdronninga
(Skrevet av Anneli 19.07.2010)

Tur foretatt: Juli 2010.

Været var særdeles skiftende på Vestlandet denne uken, og det ene lavtrykket etter det andre lå på lur ute i havet. Under sterk tvil ble det likevel bestemt at DNTs tur til Lodalskåpa skulle gå som planlangt. Familien ble satt på fly til Oslo etter en forblåst uke i Austevoll, mens jeg peilet kursen inn mot Loen med en fullpakket baggasjebil.

Fellestur i dette formatet er en ny opplevelse for meg. Avgang fra Bødalsseter kl 8, hyggelige fjellførere, sele og stegjern utlevert og sikrere tur har jeg vel aldri gått. Alt til den nette sum av 100 kr. Dagens største utfordring ble lange matpauser og mye frysing mens man ventet på at alle skulle få knytt seg fast i tauet oppe ved breen. Værmessig begynte dagen ganske lovende . Litt skyer, men yr.no hadde meldt sol fra kl 14. Midt oppe i bakken kom imidlertid regnet, og det var bare å pakke på seg for vinterværet lenger oppe. Til tross for god bekledning ble det ganske så kaldt på kanten av breen, for her var det overvann godt over skosålene og snø i luften. Innimellom skyene fikk man et glimt av dronninga, og da var det verdt å holde ut neglebit både her og der. Sakte, men sikkert sneglet vi oss oppover breen, og da ble alt det sure og gufne glemt. Man fikk varmen i seg, og jammen sprakk ikke skylaget opp da klokken nærmet seg 14!! Og for en utsikt! Fra å tråkke i vei i snø, slaps og tåke ble det en vandring med panoramautsikt og i strålende sol. Helt mega fra Veslekåpa opp til toppen.

Returen gikk lekende lett, for etter at breen var passert kunne man skli i eget tempo nedover snørrennene og finne veien tilbake til Bødalsseter. En flott tur i et storslagent landskap - med hyggelige mennesker og trivelige og flinke førere. Takker :)


Tilbake til Stryn


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset