Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Forsand
Rogaland
Ryfylke - camp Lysebotn
(Skrevet av Sea 14.07.2010)

Tur foretatt: Juli 2010.

10-11.07.2010

STRÅLAUS
Fra Haugalandet og sørøstover og inn Lyseveien til bom ved Dam Tjodavatn. Fulgte stien forbi "lille Kjerag" og inn til Langavatn DNT-hytte og derfra opp til toppen fra sørvest. Fin varde og fint vær. Deretter tilbake til hytta og stien videre mot Kjerag. Måtte innom Kjerag når jeg først var på disse kanter. Forlot stien etterhvert og gikk rett over fjellet mot Kjerag. Bolten var ikke "såå tøff" som det virker på bildene ... i allefall helt greit å gå ut på. Om ikke bolten var så ekstrem, så var de 4 basehopperne som kastet seg utfor, det! Utrolig morsomt å se disse ovenfra. Deretter turistløypa ned til Øygardsstølen og bilveien tilbake til bilen.
Avsluttet dagen med øl og bronsje-finale på turisthytta i Lysebotn, samt video fra hoppet til han ene basehopperen. Nesten så jeg fikk lyst til å begynne å hoppe i fallskjerm igjen ...

LYSEKAMMEN
Så av rapportene til JoSo og Inger Lise og Otto at nøkkel kunne lånes på Hauane B&B. Jeg overnattet ikke der, men fant en annen løsning som jeg ikke kan viderebringe ... Uansett kan det leies bilskyss fra campingen, mot noen penger.
Jeg gjorde som JoSo og parkerte nedenfor Tangastølen og gikk opp steinur-dalen. Dessverre lå tåka tett som graut fra ca 1100 hm, så det ble litt slitsom navigering opp mot toppen, med noen rundturer rundt bergnabber og vann før toppen. Flott firkantet toppvarde, droppet nordre da det var null sikt. Samme retur til bilen forbi en skremt rypemor med 8 flyvedyktige unger, masse sauer som stakk mot toppene og et lemen som skreik som f... da jeg nesten trampet ufrivillig på det. Tror nesten jeg skvatt mest!
Gjorde også som JoSo og tok turistferja tilbake. Flott opplevelsestur langs Lysefjorden under Kjerag, Preikestolen, m.m., om enn jeg gikk glipp av VM-finalen ... men det var visst bare grisespill allikevel.

Totalt ble det ca 40 km og 2500 hm på disse to dagene.


Tilbake til Forsand


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset