Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Time
Rogaland
Dobbel kommunetopp
(Skrevet av Knut-SA 26.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010. Andre på toppen: Astrid-SA

24. mai 2010. Etter de to lette topper tidligere på dagen var vi klare for en litt lengre tur. Været var veldig skiftende med sol, skyet og regnbyer og tildels meget sterk vind. Som de fleste andre før oss kjørte vi mot Mellomstrand, men stoppet litt for tidlig. Vi fant ikke den merkete stien til Brusaknuden, men derimot en bra traktorvei som førte oppover i riktig retning. Vi fulgte denne helt opp til Kartavatnet 310 moh hvor det var greit å sette fra seg bilen. Der fant vi og noen røde merker på steinene som ledet oss nordøst for Kartavatnet og en tett granskog. Så forsvant merkene for oss. Vi fortsatte i ØSØ retning gjennom tungt og tildels vått terreng til vi nærmet oss sadelen øst for toppen. Her var det igjen godt merket sti som kom fra et annet sted til toppen. Flott varde med turbok på toppen. Meget sterk vind på toppen. GPS toppvarden Time: 3.19305 65.02600
Ut fra papir- og GPS-kartet ligger selve toppen helt klart i Time kommune. Kommunegrensen mot Hå går langs et steingjerde ca. 40 m sør for toppen. Vi mener punktet rett sør for toppen ved dette steingjerdet må være det høyeste punktet i Hå kommune. Hå kommunetopp GPS : 3.19283 65.02639.
Litt lenger mot ØSØ kommer også grensen mot Bjerkreim kommune. Dette punktet som er felles grensepunkt for tre kommuner er markert av steingjerder i tre retninger (se foto). Bjerkreim har imidlertid sin kommunetopp et helt annet sted. På tilbaketuren fulgte vi den stien vi skulle ha gått ned til lang traktorveg til sauesankningstedet. Derfra vestover mellom steingjerder, et virvar av traktorveier og sauer tilbake til bilen. Det ble en noe lengre tur enn nødvendig, 6.4 km som vi brukte vel 2 timer på med pauser og foto/GPS reg.


Tilbake til Time


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset