Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Melhus
Sør-Trøndelag
KART 1621 - III (STØREN)
(Skrevet av TERJE-S 30.10.2005)

Tur foretatt: Juni 2003.

Toppunktet på Reinsfjellet på 941 moh. (Kart 1621-II Selbu) ligger ikke i Melhus kommune, men kun i Midre Gauldal og Selbu. Grensemerket til Melhus kommune ligger litt vest for toppen. Punktet er markert med ei alupinne i ei steinrøys like før toppen. I flg. www.toppomania.info/ ligger dette punktet 930 moh.

Jeg kjørte inn Samsjøvegen (Kr. 40,-) fra Lundamo, og parkerte ved Samsjøen. Jeg hadde planlagt å bestige både Kråkfjellet i Klæbu kommune og Reinsfjellet i Melhus denne dagen. Jeg gikk rett nordover til jeg kom til varden på Kråkfjellet. Det var sol fra skyfri himmel. Deretter gikk jeg ned til Oksdalen. Her var det en del blautmyr. Etter å ha passert myra fortsatte jeg oppstigningen til Reinsfjellet. Jeg passerte det høyeste punktet i Melhus, og gikk opp til den kjempestore varden på Reinsfjellet.

Etterpå satte jeg kursen mot Samsjøen igjen. Jeg gikk mellom Balltjønnene og kom ned i ei vik ved utløpet av Åsåra. Herfra var det rene sydenstranden helt rundt til jeg kom til bilen på vestsiden av Samsjøen.

Terje


Tilbake til Melhus
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset