Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sande
Vestfold
Vestfolds siste, vått, vått
(Skrevet av siroho 16.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

Våren var i ferd med å komme, men det lå fortsatt en god del snø og siden det regnet gikk alt av bekker og myrer over sine bredder.
Jeg kjørte til Sande og tok vegen mot Kaldemoseter. Det var skilt som viser til turområde hele vegen. Bompenger Kr 40,- for å kjøre helt inn til Lamannsmyr betales før den siste gården.
Herfra gikk det blåmerka sti til Prestesæter. Den første delen var mer bekk enn traktorveg og det lå fortsatt en god del snø igjen. Etterhvert ble stien bedre og da vi passerte Kabretta var det normal våt sti i dag. Vi kom oss opp bakken og videre over til Presteseter, men da vi skulle passere bekken rett før vegen gikk den fullstendig over alle sine bredder. Umulig å krysse hvis ikke en tar av seg på beina, men vi så at vegen ikke gikk så lang unna og håpet at det var ei bru å komme over, og det var det. Litt omveg, men da kom vi over tørrskodd. Det var fortsatt en god del snø, selv om www.senorge.no meldte om a det var snøfritt her nå. Til tider var det vanskelig å finne stien pga all snøen. På skogsbilvegen inn til Prestesæter, fra brua som vanligvis er skiløype på vinteren, lå det fortsatt snø. På Prestesæter var det ikke snø og heller ikke på toppen, men veldig vått. Det var enkelt å gå opp til toppen fra Prestesæter, gammelt utmarksbeite. Ingen utsikt i dag, tåka og regn hele turen. Yr hadde meldt oppholdsvær, men det var det ikke på hele turen. Samme veg tilbake. Godt å komme tilbake og skifte til tørre klær og komme inn i varm bil. Vil anbefale å vente med denne toppen noen uker til snøen har smeltet.


Tilbake til Sande
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset