Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Aurland
Sogn og Fjordane
Hu og hei for noen forhold...
(Skrevet av NilsOS 16.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

13.05.2010 Vårskitur var planlagt i god tid og alt praktisk ordnet for avreise onsdag ettermiddag. Været fikk siste ord for stedsvalg som har variert mellom Suliskongen, Valdresflya, Krossbu, for til sist å ende opp på vestlandet, da værmeldingen var best der. Avreisen ble utsatt nesten ett døgn da avkommet hadde falt av hesten under trening og pådratt seg hjernerystelse. Ville forsikre oss om at dette utviklet seg bra før besteforeldre overtok.
Kjørte over til vestlandet og opp fra Aurland til brua/bommen for å innta Blåskavlen på ettermiddagen. Brøytinga av veien over fjellet hadde akkurat startet og vi så fresen gikk oppe i lia. Helt blikkstillle og ypperlige skiforhold med hardt unnderlag og litt tinet overflate, perfekt som styresnø. Gikk rett opp Storebotn til toppen 2 timer. Det hadde vært en hel gjeng her tidliger på dagen som hadde gått opp Veslebotn.
Så frem til nedkjøringen under slike perfekte snøforhold. Lenge siden jeg sist har kjørt så mange høydemeter telemark på så vidunderlige forhold i "villmarka". Tid ned 12 min 25 sec, men medregnet 3 kunstpauser for å holde turfølget samlet (hjalp også på melkesyra) ble det ca en halvtime. Ett stykke igjen til FIS rennene som tar dette på ca 2 min, men så har de da også sitt eget sikkerhetsopplegg med nett etc. Her hadde vi selv ansvar for egen sikkerhet og derav fart (og form øh). Marianne var med.


Tilbake til Aurland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset