Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vestre Slidre
Oppland
Praktfull skitopp
(Skrevet av Anneli 04.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

Kjørte fra Nøsen fjellstue retninge Panoramaveien, men tok av til venstre mot Jaslangen. Bomveg her, men de hadde tydeligvis lagt ned butikken for sesongen - ikke noe å skrive på og ingen steder å putte penger. Bilen ble pakerte noe lenger nede i bakken, like før skiltingen mot Bukono. Jeg spente på meg skiene og fulgte bilveien videre. Tok ikke sjansen på å gå over isen, for den så ganske usikker ut, både neddemmet vann og temmelig mye smelting på gang. Vel over broa tok jeg første vei oppover mot fjellet og havnet på Halvorstølen, like nedenfor fjellet. Fortsatt fin, fast skare, så det var bare å tråkke seg vei gjennom bjørkeskogen opp mot ryggen. Solen skinte i dag som i går, men det blåste ganske kraftig fra nordvest. 2 timer opp til Gråkampen, en rask kopp te og noen nøtter i ly av varden mens man staket ut kursen videre. Tvillingvardene står fint opp mot horisonten herfra. Noen meter ned og 40 meter opp på den andre siden.

Tok en litt annen vei på returen. Ned fra toppen, mot nordøst på sletta nedenfor og rundt toppen av Gråkampen før jeg siktet meg inn mot nedkjøringen til Halvorstølen. Greit å ikke være for ivrig på å komme seg ned her, for det er noen små stup langs nordsiden av toppen, men disse ser man godt på veien opp. Det gjelder bare å ha hodet med seg på vei ned :)

Vinden løyet noe på returen, og den siste biten fram til bilen var snøen for første gang på disse to dagene litt slushaktig. Flott skitopp. Anbefales! 4 t i bedagelig tempo.


Tilbake til Vestre Slidre


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset