Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Bindal
Nordland
Kjelviktinden
(Skrevet av Harald D 02.05.2010)

Tur foretatt: August 2008.

Denne turen skulle etter hvert få et større omfang enn de som jeg hadde tenkt meg. Saken var den at jeg skrev en artilkkel om turen som kom i Namdalsavisa. Se vedlagte link:

http://www.namdalsavisa.no/Magasin/Friluftsliv/article3721704.ece

(Beklager Namdalsavisa har fjernet eller flyttet siden.)

Det skulle vise seg at Bindal kommune ikke anså denne toppenfor å være den høyeste i kommunen. Kommunen mente derimot at Kvannlitinden som ligger litt lenger øst var den høyeste. Etter litt undersøkelse viste det seg at Statskart hadde en revisjon av grensene i området og hadde derfor flyttet grensen før det forelå et vedtak om det. Grunnen til at grensen ble flytter var at vannskillet var brukt som en nærmest ufravikelig regel. Derfor denne endringen. (Jeg oppdaget ved en tilfeldighet da jeg var inne på Norgesglasset, og zoomet meg tett inn på toppen at den der hadde fått et nytt navn. KVENNLITINDEN. Også dette var ukjent for administrasjonen i Bindal kommune.)

Siden årsaken til endringen er at man bruker vannskille ved grensefastsettingen er det all grunn til å tro at dette også blir det endelige utfallet. Jeg anbefaler likevel dere til å vente med denne toppen til tingene er avklart.

JEG HAR NÅ FÅTT BEKREFET AV STATKART AT KJELVIKTINDEN ER BINDALENS HØYESTE FJELL. (JUNI 2014)


Tilbake til Bindal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset