Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Nordre Langsua
1553 m
Gausdal
Oppland
Vinterens fineste dag?
(Skrevet av Toten 10.04.2010)

Tur foretatt: April 2010.

Kjørte fra Heggenes opp forbi Yddin til Selstølen hvor vegen stopper på vinteren. Bomvei 40 kroner i mynter.
Blå himmel, strålende solskinn og helt fantastisk skare føre etter en kald natt. Kan det bli bedre. På isklister gikk Per og jeg på skaren ved siden av snøscooter sporet til Vesleskag og derfra sør for Storeskag til Bollhaug. Med det fantastiske føre var det ingen grunn til og følge løypa så vi svinge av rundt Bollhaugen og inn Langsudalen. Scooter sporet går omtrent samme rute , men via Plankebua.
Da løypa begynte og gå ned Langsudalen mot Skriurusten tok vi av og gikk på skrå opp langs Søre Langsua. Nesten oppe i toppen av sadelen mellom Søre og Nordre Langsua fulgte vi et ny oppkjørt spor som gikk rett opp mot Nordre Langsua på Sør-Fron siden. Til dels bratt. Etter 3 timer 20 min var vi oppe ved varden. Det var da helt vindstille og et fantastisk klar sikt i alle retninger. I dag ble det en lang pause på toppen.
Da vi ville forsøke og finne en mindre bratt rute ned igjen gikk turen først i retning Massingholet før vi svingte nord vest over og kom inn på våre egne spor. Samme rute tilbake til Selstølen via nordskråningen av Søre Langsua. Skaren hadde nå blitt så dårlig i sola at snøscooter løypa var god og ha. Isklisteret var også borte fra skia for lenge siden.
Etter 6 timer 15min var vi tilbake i bilen solbrente og fornøyde. Denne toppen bør oppleves på vinteren !


Tilbake til Gausdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset