Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Aurskog-Høland
Akershus
Søndagssykkeltur nr 2
(Skrevet av mob 23.08.2005)

Tur foretatt: August 2005.

Fikk lyst til en sykkeltur på en søndag igjen. Hadde ikke så lang tid til rådighet, men fant at toppene i Sørum og Aurskog-Høland kunne passe. Så dyttet sykkelen i stasjonsvogna og kjørte mot og forbi Fetsund. Fulgte så retningen mot Løken og Bjørkelangen.

Fulgte rv 169 mot Bjørkelangen. Så svingte jeg av til sentrum og grusveien mot Søndre Mangen. Jeg fikk tidlig mistanke om at åsen jeg så med en stor TV/radio-mast var Runddelen - og det stemte. Så omtrent på høyeste punkt på veien mot Søndre Mangen gikk det en bomvei til venstre. Måtte ta frem sykkelen her ettersom bomveien var stengt. (Var litt greit å ikke kjøre bil helt til topps også da...)

Jobbet jevnt oppover i 10 minutter på veien og så var jeg plutselig oppe. Pusta litt ut og så fulgte jeg en sti til venstre for masta inn til et punkt ca 10 høydemeter høyere. Var ca 200 meter å gå, så ingen hard toppbestigning her. Fant plankehaugene av det som må ha vært den gamle sommerfjøshytta her og en bolt som markerte topppunktet i en stein. Ingen utsikt.

Så kjapt ned igjen. Toppen unnagjort på en halvtime. Denna var nesten for lett.


Tilbake til Aurskog-Høland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset