Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sør-Fron
Oppland
Camp Bjørnhollia
(Skrevet av Sea 16.02.2010)

Tur foretatt: Februar 2010.

13-14.02.2010

MUEN
Tok litt tid før første kommunetopp ble inntatt i år, så jeg droppet OL-åpninga og kjørte opp på Venabygdsfjellet i "påskevær" i stedet. Muen som ligger så sentralt til ved vegen, er en fin randone-topp. Gikk opp det bratteste partiet for å sjekke snøforholda. Litt lite snø og noe avblåst, med en del steiner som stakk opp. Skreiv i boka på toppen og nøt utsikten og varmen fra sola, før jeg gjorde en rask retur ned bratta. Unngikk alle steinene og fikk en fin og rask nedkjøring til bilen, med toppfart på 47 km/t i følge GPS'en.

BLÅKOLLEN
Kjørte deretter videre inn til Gammelgarden og gikk på fjellski opp til Bjørnhollia på kvelden. Skispor inn til "djupdalen" ved brua, men derfra eget spor i mørket med hodelykt inn til hytta. Passerte både jervespor og et gaupespor som hadde dratt et bytte etter seg, samt en masse ryper. Litt avblåst innover og kjørte på "grunna" før nedkjøringa til hytta, så skia fikk gjennomgå ...
Bjørnhollia var fullstendig mørklagt, hadde egentlig forventet at det var folk her. Låste meg inn i selvbetjeningshytta, fyrte opp og tok en runde i proviantlageret. Med en medbrakt øl ble det et herremåltid på lørdagskvelden uten OL.
Våknet til en grå søndag, men før jeg startet hadde himmelen åpnet seg med enda en "påskeværdag". Kjørte ned til setervollen nedenfor Bjørnhollia og gikk derfra rett opp mot toppen som glinset i sola. Knallfin utsikt, 360 grader rundt til Rondane, Muen, Store Sølnkletten,
Gravskardhøgda, Sølen i Rendalen osv. Stor og flott varde og sola varmet, så jeg kunne nyte toppen med en matbit og masse bilder.
Deretter tilbake til Bjørnhollia for en liten pause, før retur etter kjerrevegen ned til Gammelgarden.
Ikke et menneske å se på hele denne flotte solskinnsdagen, men en masse ryper!

GPS'en visste 29,2 og 1126 hm t/r fra Gammelgarden.


Tilbake til Sør-Fron
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset