Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nittedal
Akershus
Fin treningstur på sykkel
(Skrevet av mob 17.08.2005)

Tur foretatt: August 2005.

Hadde lyst til en sykkeltur på kvelden og så meg ut Blekketjernshøgda på kartet. Stappet sykkelen baki bilen og kjørte gjennom Hakadal mot Stryken. Rett ved vegvesenets veiestasjon parkerte jeg. Der gikk det en bomvei som var stengt for biler rett opp i skogen.

Tok ut sykkelen og tråkket i vei. Her var det bratt og bratt helt til du var oppe på over 500 meter. Bestemte meg for ikke å ta en eneste stopp i bakken og greidde det akkurat. Brukte vel ca en halvtime opp hit. Oppe på høyden flatet det ut og fulgte veien forbi noen små vann (passerte en fet ihjelslått hoggorm på veien også) til jeg kom til et uthus langs veien.

Ved huset sjekket jeg kartet nøye og håpet å finne en sti opp til topps. Var ikke lange biten bort og opp så jeg, men tett skog, så ikke lett å finne noen god vei. Toppen var lett å se rett bak det ene tjernet. Syklet noen hundre meter til og så et liten sti/dyretråkk inn i skogen til venstre. Jeg satte fra meg sykkelen og oppdaget straks at jeg knapt kunne gå etter sykkelturen. Stivna godt må sies.

Men etterhvert løsna beina litt og fulgte stien litt innover. Stien gikk imidlertid ikke opp til topps, så skar opp bratta gjennom skogen til toppen. Det var lett å finne det høyeste punktet ettersom det var en liten ås. På toppen var det heller ikke så mye skog, men dårlig utsikt allikevel.

Fant nesten samme vei ned igjen i skogen og havnet bare 100 meter fra sykkelen. Kastet meg på sykkelen og 15 minutter senere var jeg ved bilen. Hadde solnedgangen over nordmarka på veien ned. Vel nede ved bilen hadde det begynt å mørkne.

God og sliten etter treningsturen satte jeg meg i bilen og kjørte hjem.


Tilbake til Nittedal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset