Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lier
Buskerud
Sesongen har begynt!
(Skrevet av Anneli 25.01.2010)

Tur foretatt: Januar 2010.

Mine selvpålagt to måneder uten jakt på kommunetopper hadde endt, og toppen i Lier - som jeg hadde spart for å ha noe å gjøre i nabolaget - pekte seg ut som en mulig tur så pass tidlig på året. Startet fra den godt merkede parkeringsplassen ved Kanada og fulgte den godt preparerte skiløypa nesten opp til Vesle Nykjua. Ca 9 km hit. Dette var en virkelig fin skitur i slakt terreng oppover, lav vintersol og masse frossen snø på trærne. Nydelig!

Deretter fulgte jeg veien bort til dammen ved Store Nykjua. Ikke oppkjørt løype hit, men det gikk tålig greit likevel. Desto verre ble det i løssnøen fra dammen og opp. Puh! For det første hadde jeg feil ski. Fjellskiene var sendt av gårde til overhaling, men jeg tenkte at løypeskiene fikk duge de 800 m som var distansen her. Ikke langt, men med god stigning og løssnø til knes. På toppen av det hele nektet fellene å gjøre nytte for seg i dag. De hang rett og slett ikke på skiene. Kan det skyldes kulden? Minus 16 grader i skogen i dag. Vel, det ble et slit - den korte distansen til tross. På toppen av det hele var det meste av medbrakt temmelig frossent. Det var ingen fornøyelse å sette tennene i verken pålegg, gulrot eller eple. Teen holdt, men det er jo litt mager kost. Skjønner at suppe er tingen på dager som denne.

Tilbaketuren gikk greit, men jeg var ganske sliten, så det var ikke noe særlig kraft i stavtakene nedover. Helt greit å bare henge bakpå skiene og gjøre et sprell i ny og ne. Konklusjon: Fin skitopp, men drøy den til snøen har satt seg og sørg for å ha riktig utstyr :)


Tilbake til Lier
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset