Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Våler
Østfold
Østfold tur
(Skrevet av Knut 06.12.2009)

Tur foretatt: November 2009.

Nordre Stange Varde
Parkerte ved tilrettelagt parkering rett nedenfor Svaverud gård. Syklet innover langs med flere vann. Var stille og fredelig innover og fin natur. Tok av mot Hyttåsen og opp litt bratt grusvei til blåmerket sti begynte mot Nordre Stange Varde. Frem med joggesko og det viste seg at det var rimelig bløtt innover der etter alt regnet som har kommet i det siste, så det var ikke mange meterne før sko var våte. Gikk sti helt til toppen, noen steder var den litt igjengrodd. Tilbake til sykkel og raskt ned igjen til bilen. Satte varmeapparatet på fullt for å tørke skoa til neste topp.
11,5km på sykkel
1t 15 min

Linnekleppen
Kjørte E18 og tok av ved Ørje slusene. Videre ned til Vestgård. På kartet var det merket med bom, men det var ingen bom. Kjørte derfor helt inn til der stien starter øst for toppen. Var glad for å spare litt tid siden det blir tidlig mørkt, men den tiden rotet jeg bort på feilnavigering. Fulgte en traktorvei en lite stykke til jeg sjekket gps og fant ut at stien merket på kartet gikk i motsatt retning. Gikk tilbake til en litt gjenngrodd traktorvei, men havnet ute på en myr. Tok derfra ut kursen og gikk rett på toppen igjennom tettgrodd skog og opp en skråning. Traff en sti rett før toppen. Tårn og troll på toppen. Det viste seg at den traktorveien jeg hadde tatt først ikke er merket på kartet og at den går rundt og ender på toppen. Fulgte denne nedigjen.
45 min

Gastgiveren
Kjørte igjennom Rakkestad og Sarpsborg til Trøsken. Parkerte ved bommen nedenfor lysløypa til Trøsken IL. Lysløype med snøkanon anlegg er tingen . Syklet derfra og inn til det går en sti til venstre mot Gastgiveren. Var litt bløtt innover, men skoa var allerede våte.
Når jeg kom tilbake til bilen var det ca 1,5 t igjen til det skulle bli mørkt. Så jeg ville prøve meg på en tur til.
7 km på sykkel
40 min


Taralrudåsen og Ås øst for Langtjernet
Kjørte til bommen på vei opp til hyttefelt i Taraldrudåsen. Skilting Tveiteråsen. Fram med sykkelen og tok med hodelykta. Det var begynt å bli skumring og siden ingen snø ble det fort mørkt. Syklet opp til merking mot branntårn og fulgte den stien til tårnet. Skulle videre mot Skiptvedt høyeste og gikk ned til hytta ved Trolltjernet. Derfra tok jeg feil sti som gikk litt innover fra vannet. Skulle tatt den langsmed vannet, men så den ikke i mørket. Fortsatte innover og gikk rundt slik at jeg kom ned til vannet igjen. Det begynte å bli veldig mørkt så frem med hodelykten og surret langs med vannet, men fant ingen god sti. Gikk tilbake på stien som gikk fra vannet og satte kursen rett mot åsen og traff på de steiene som ligger der. Kom ned til bilen og sjekket hvor langt det var til startpunkt for neste topp. Og det var kun 10 min kjøring. Bestemte meg derfor å ta denne også.
7 km på sykkel
1t 15 min

Danserfjella
Parkerte ved bom rett ved kommune grense. På med hodelykt å jogget innover. Ble veldig vått og myrete så det var om å gjøre å ikke sette seg fast i myra eller treffe de mørkeflekkene på myra som var vann. Kom til fjellskrenten nedenfor grensevarden og fant en grei vei opp til varden. Samme våte returen over de 2 myrene. Godt å få på seg tørre klær ved bilen.
40 min

Totalt 35 mil og nesten 6 timer i bil.


Tilbake til Våler
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset