Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Våler
Østfold
Østfold 2.del
(Skrevet av Toten 22.11.2009)

Tur foretatt: November 2009.

Kom fra Svinndal og svingte av mot Tveiteråsen. Stoppet alt for tidlig, men fikk oppklart dette ved hjelp av lokal bonde. Satte meg i bilen og fulgte videre skilting mot Tveiteråsen til jeg kom fram til bommen der man må ha kort for og komme igjennom. Sykkel derfra 3,7km til plass med skilt mot branntårn. Fulgte rød merking fram til tårnet og Vålers høyeste punkt.
Tårnet er ikke som skiltet sier et branntårn og heller ikke som Inger Lise skriver i sin rapport "elendig tårn". Tårnet er derimot kanskje en av de få gjenværende oppmålingstårn i Norge med både inner tårn og hovedtårn inntakt. Siden tårnet er bygd for oppmåling og ikke utsikt er det ikke tilgjengelig for oss som vil opp for og få utsikt. Ikke særlig aktuelt til oppmåling heller etter GPS tok over.
Fulgte den rødmerkede stien videre til hytta ved Trolltjernet. Derfra stien langs østsida av vannet til den svingte vekk fra vannet. Fulgte derfra åsen sydover. Etter og ha gått langt og lengere enn langt på en ås uten de helt store høyde forskjellene fant jeg endelig steinene som markerte Skipstvedts høyeste punkt. Samme vei tilbake. 1 time 10min t/r


Tilbake til Våler
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset