Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lom
Oppland
Septembertur til Norges tak
(Skrevet av torhorn 12.11.2009)

Tur foretatt: September 2009.

Fredag 18. september kjørte jeg og min bedre halvdel inn på gårdsplassen på Spiterstulen. Målet for helgen var Galdhøpiggen. Norges og nord-europas høyeste fjell. Værmeldingene var lovende, og humøret var på topp, selv etter en lang biltur fra Trondheim. Teltet ble satt opp i all hast, og en kjapp kveldsmat ble fortært før vi krøp i posen for å være opplagte til neste dags tur.

Lørdag 19. september satte vi i marsj rundt halv 10 på formiddagen.. Jotunheimen viste seg fra sin beste side, med sol fra så å si skyfri himmel denne dagen, så alt lå til rette for en fin naturopplevelse. Turen opp gikk i jevnt tempo, og med minimalt med pauser underveis. Hadde studert kartet, så visste sånn nogenlunde hva vi kunne forvente oppover. Både Svellnose og Keilhaus topp ble passert, før vi tok tak på siste stigning før toppen. Innså her at jeg ikke hadde lest kartet godt nok, da denne stigningen var tøffere enn jeg hadde sett for meg.

Var to slitne, men akk så fornøyde fjellvandrere som kunne sette sine ben på toppen etter ca 4 timers marsj. Utsikten var fantastisk, og det gikk med litt tid til å forevige alt på film. Etter en rast i hytta, satte vi kursen nedover mot Spiterstulen, og etter nærmere 3 timer sto vi igjen ved vår ringe bolig i nylon.

Fantastisk tur, som gjerne vil bli gjentatt i fremtiden. Kunne også vært spennende å gå fra Juvass, for å oppleve Styggebreen.


Tilbake til Lom
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset