Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hareid
Møre og Romsdal
Den store kystturen høsten 2009 - dag 2
(Skrevet av Anneli 20.10.2009)

Tur foretatt: Oktober 2009.

BLÅTIND OG KONGSVOLL
Toppene ble tatt på samme tur. Jeg kom fra Sollia og i krysset mot Hareid tok jeg til venstre på rv 653 mot Volda. Fulgte videre skilting mot Haddal. Ved skolen like oppe i bakken kjørte jeg mot Ringstaddalen, og ca 500 m etter avkjøringen er det et falleferdig skur hvor en merket sti starter. Jeg kom i skade for å kalle toppen Blåkolla da jeg spurte meg litt fore blant de lokale, og fikk klar beskjed om det var da ingen kolle, men en tind. Best å passe språkbruken blant de lokale :)

Stien går først bratt opp lia, men svinger så litt rundt toppen til vannet i skaret mellom Blåtind og Kongsvoll. Ganske fantastisk å slite seg opp bakken og bli møtt av fantastiske hvitkledde tinder på den andre siden av fjorden! Jeg føler meg litt som katten som går rundt grøten. Tenk for noen fantastiske topper som venter!!

Ved vannet fulgte jeg stien til høyre. Denne går helt opp til Blåtind. Halvveis oppe merket jeg meg at det var skilting også fra her til Kongsvoll. Så etter å ha besteget Blåtind, gikk jeg halvveis ned igjen til vannet og fulgte den godt merkede stien videre til Kongsvoll. Helt klart mange som bruker stiene her oppe. 2,2 km i luftlinje mellom toppene, men ingen voldsom høydeforskjell å snakke om. Slakt og fint terreng.

På returen fra Kongsvoll fulgte jeg "den kinesiske mur" ned den første bakken. Deretter tok jeg peil på vannet i skaret og videre ned på stien til skuret. En flott og grei tur med merket sti hele veien :) Videre til Vardane...


Tilbake til Hareid
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset