Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Holtålen
Sør-Trøndelag
På dagstur fra hytta 3 og 4 av 4
(Skrevet av snilen 23.07.2005)

Tur foretatt: Juli 2005.

Etter å ha vært på Elgspiggen og Nordre Sålekinna tidligere samme dag skulle denne doble kommunetoppen bli desserten. Jeg tråklet meg oppover noen seterveier i Os til jeg kom til seteren på Såttåhaugen. Herfra går et bredt traktorspor innover fjellet. Etter kort tid passeres nasjonalparkgrensen for Forrolhogna nasjonalpark. Noen kilometer med forholdsvis flat vandring er det innover mot foten av fjellet. Jeg var i utkanten av et tordenvær men tok likevel sjansen på å rusle opp på toppen. En diger snefonn lå fortsatt igjen på sydsiden av toppen selv om kalenderen viste 19. juli.

Et flott fjell er dette, ikke så stort at jeg vil kalle det en majestet, men en prins midt i et ellers forholdsvis flatt fjellområde er det !

Etter å ha begåtte Elgspiggen og Nordre Sålekinna tidligere samme dag ble tempoet litt roligere på denne toppen. Jeg rakk Dagsrevyen på hytta på Kvikne, og beina var akkurat passe motivert for å rusle sammen med med familien i rolig tempo de påfølgende dager. 2200 høydemeter opp og ned på en dag og minst 3 mil bortoverbakke gjorde at jeg satt godt etterpå.


Tilbake til Holtålen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset