Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Modum
Buskerud
3 topper i Finnemarka
(Skrevet av Knut 03.10.2009)

Tur foretatt: Oktober 2009.

Pakerte ved bommen på Glitreveien. Derfra syklet jeg route 66 inn til Lelangen. Fulgte traktorveien innover langs med høyspentlinja. Den delte seg i to og da tok jeg høyre over en myr og rett mot toppen.

Nest topp var Topp sør for Bjørnkollen. Syklet tilbake til usving og tok blåsti over mot Glitrevannet. Syklet på østsiden av Glitrevannet tok av ved Saga og videre opp mot Store Nykjua. Pakerte sykkelen og fulgte stien mot toppen. Stien ble borte og jeg havnet på en myr gikk gjennom skogen og kjente lukta av elg. Etter noen meter fant jeg der elgen hadde ligget så jeg tenkte at her kommer det til å bli møte med elgen. Gikk mot fjellsiden og fant en passe sted å gå opp. På myra rett fremfor meg ser jeg rett i elgen. Han står å ser på meg og jeg tar av meg sekken og skal frem med kamera og da løper han avgårde. Da hører jeg at det er flere og kaster opp kamera og begynner å filme. Ku og kalv var der også. Totalt var det 5 elg på myra som løp avgårde. Artig opplevelse.

Kom meg opp på topppunktet og fant ut at jeg prøver meg rett på Lauvkollen også(planen var å sykle rundt til Store Elgstjern). Gikk over mot Bjørnkollen og fant en sti. Den fulgte jeg til venstre men skjønte at det ble feil og tok rett ned mot Store Bumla. Der var det ikke lett å komme seg ned, men fant et parti der det gikk på et hvis å komme seg ned. Var litt kronglete å komme seg bort til demningen for å krysse. Over snaufjell, men var ikke lett å følge stien. Stien som går vestover var enklere å følge. Fulgte denne til det var naturlig å gå rett på Lauvkollen. Der traff jeg også på en elg nærme topppunktet.

Lå snø i skyggge partier på ca 500 moh. Meget flott turområdet og enormt dyreliv.
Godt å ta på tørre sokker og godt med klær før sykkeltur ned mot parkeringen igjen.

Tips til andre som skal gå fra toppsør for Bjørnkolen til Lauvkollen er å ta til høyre på stien man treffer når en går mot Bjørnkollen. Den går ned mot Store Bumla der er det lagt ut tau og stige for å komme seg ned.

Tid totalt: 6:54
Km på sykkel : 41km
Km med joggesko: ca 16km
Elg: 6stk
Tiur: 2stk
Død Grevling: 1 stk
Død fugl, mest sannsynlig av høyspent ved Trettekollen: 1 stk
Rev: 1 stk


Tilbake til Modum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset