Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Fedje
Hordaland
Mislykket rekordforsøk
(Skrevet av mob 30.09.2009)

Tur foretatt: September 2009. Andre på toppen: Anders

Etter kundeoppdrag i Knarrvik måtte vi få litt frisk luft. Så vi kjørte forbi Mongstad helt ut på fergeleiet til Fedje. Dit var det lenger enn langt, så ble en smule skuffet da vi så ferga dro rett foran snuta på Yaris'en til Anders. Måtte ta til takke med BT og jobbmail, mens vi stura litt i ventebua på kaia.

Etter en time sto ferga der igjen. Vi var naturlig nok først i køen. Vestlandsregnet hadde tatt en pause og sola kom fram her ute i havgapet. Neste bakslag kom da billettøren sa at neste ferge tilbake var først om 2 timer! Dvs med mindre vi var tilbake på kaia om 10 minutter da denne ferga gikk tilbake.

Dermed ble vi enige om et lite verdensrekordforsøk på denna Fedjebjønnen. Vi spant av ferga, brøt alle 30 og 50 soner og bråbremset rett foran den fislete bjønnen på venstre side. Nærmere 5 minutter var allerede gått fra oss. Så løp vi rett over en helsikes blaut myr og opp på toppen. Tok et bilde i en fei, løp/svømte over myra tilbake (ble litt forsinka da den ene skoen forsvant i dypet et øyeblikk) og vrengte bilen tilbake. Vel tilbake på kaia hadde vi brukt et kvarter til sammen, men akk og ve - fergekladden hadde dura til havs.

Da ble det plutselig sight-seeing på Fedje. Kjørte ut til fyret og fikk en fin fotoseanse i solnedgang der tankskipene slepte seg forbi. Vi kom også over noen hjort som sto og beitet på et jorde. Minte oss nesten om bilsafariene i Kenya et øyeblikk. Kjørte ellers alle veier som var å oppdrive på øya og fant ut at det nesten var greit å miste ferga. Fint der ute.


Tilbake til Fedje
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset