Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kviteseid
Telemark
Fin rundtur i fint høstvær
(Skrevet av Sea 23.09.2009)

Tur foretatt: September 2009.

19.09.2009

SVEINSHEIA
Kom fra Seljord og kjørte til Fjonesundet hvor jeg ble tredje og siste bil på Norges eneste kabelferje over til Fjone til den nette sum av 50 kr (den tar bare tre biler i gangen). Kjørte så bomvegen (50 kr) opp til Hægefjell og parkeringsplassen ved Landtakdammen. Masse biler og flere klatere i fjellveggen i det fine høstværet.
Deretter fulgte jeg nesten samme rute som JoSo, først etter grusvegen, men tok av på stien like etter kommunegrensa over Grimdalsåi. Liten vannføring og grei å krysse. Videre etter stien et stykke og så i rett linje litt opp og ned, til toppvarden. Fin sikt til Gaustatoppen og over til toppvarden på Førheinutane. Ca 8,5 km hit.

FØRHEINUTANE
Deretter videre ned mot Langedalen, litt opp og ned og mellom noen småvatn. Fant ei grei rute ned til Plagestaddalen og gikk på svaene ned mot Plagestadelva og krysset denne i et juv på ca 800 hm, liten vannføring her også. Videre ned i dalen og fulgte et bra sauetråkk opp til toppvarden på Førheinutane. Fin sikt til sva-veggen på Hægefjell herfra. Kommunegrensa og høyeste punkt
til Nissedal ligger noen meter nedenfor toppvarden, markert med bolt og liten varde. Fin kveldssol og ca 7 km fra Sveinsheia.

Returen gikk over høydedraget på Løfjell, litt bratt ned siste topp her, men helt greit i tørrvær. Videre over myrene og krysset elva på steiner litt nedenfor 600 hm og så grusvegen forbi noen svenske klatrere som buldret på en av de store steinene nedenfor Hægefjell. Ellers ikke et menneske eller dyr å se på hele turen i det fine høstværet. Tok kabelferja tilbake også.

GPS'en visste 22,2 km og 1174 hm.


Tilbake til Kviteseid
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset