Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Stokke
Vestfold
Fire topper i Vestfold, glemte regnklær og sykkel!
(Skrevet av 500fjell 20.09.2009)

Tur foretatt: September 2009.

Snippane: Parkerte ved avkjøringen til Bjørndalen. Her er det privat bomvei videre så bilen fikk stå i grøftekanten. Angret på at jeg hadde glemt sykkel, i tillegg begynte det plutselig å regne, regnklær hadde jeg ikke. Bare shorts, t-skjorte i tillegg til noen andre tørre klær jeg ville spare. Fant ut at jeg måtte springe meg varm og tok en ganske hard 12-minuttersintervall oppover bakkene i Bjørndalen. Roet ned litt før Bjørndalshytta hvor jeg bushet ut til venstre fra veien. Over myr, våt skog og en bratt avslutningsbakke til toppen. Hadde utsikt til en slalåmbakke ved Svarstad, og en postkasse stod på toppen. Tilbake fulgte jeg en traktorvei, men denne førte i feil retning så jeg ble nødt til å kratte meg tilbake til Bjørndalen og jogge tilbake til bilen. Brukte en drøy time på turen i kjølig høstvær.

Brånafjell: Parkerte ved Valmestad og småjogget veien vestover. Tok til venstre etter hvert og fulgte traktorveien øst for Brånafjell. Ved enden av denne veien kløv jeg oppover skråningen til fortoppen, ned i et søkk og opp på hovedtoppen der en varde og et skilt var plassert. Det regnet fortsatt, så det var viktig å holde seg i bevegelse. Jogget tilbake samme vei. Godt å komme inn i en varm bil! Brukte en knapp time på toppen, sykkel hadde vært nyttig her også.

Høgståsen: Kjørte opp bomveien til Hundestua, en øde gård inne i skogen. Veien hit er normalt stengt med bom (stod skilt), så jeg hastet med å komme meg på toppen i redsel for at den ble stengt da jeg skulle kjøre ut veien igjen (fikk oppleve dette på Hisåsen, Lillesand tidligere i år). Jogget over åkeren nordover fra gården, og inn i skogen. Fant toppen greit ved hjelp av Ole-Petters koordinater. Var ikke sen om å returnere i en fart, og heldigvis var ikke bommen stengt da jeg kjørte tilbake.

Kjerranåsen: Parkerte ved et industribygg nord for Teigen gård. Kjempet meg over et hogstfelt og kom inn i skogen. Rotet på kryss og tvers ved GPS-navigering frem til toppen. Ble søkkvåt og fikk halve skogen oppi skoene. Tilbake fulgte jeg en sti/traktorvei som til slutt endte ved Krokeborg gård. Jogget tilbake til bilen langs veien. Registrerte mange rådyr på høyresiden av veien i et inngjerdet beite mellom Krokeborg og Grøterud. Et artig syn! Da jeg nådde bilen fikk jeg på meg tørt tøy (deilig!), spiste niste og kjørte hjem til Asker.


Tilbake til Stokke
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset