Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hægbostad
Vest-Agder
Like mange kommunetopper som ryper
(Skrevet av NilsOS 16.09.2009)

Tur foretatt: September 2009.

Kom opp til Knaben om kvelden i skumringen og lurte på hva slags sted dette var. Det skulle være muligheter for overnatting her ifølge NAFs veibok, men her så det meget stengt og lukket ut overalt. Jeg var nok ikke kommet i toppsesongen. Fant til slutt en meget "idyllisk" teltplass på gressbakken 50 meter nedenfor gruveanlegget. Med en knallrød superflott solnedgfang i vest over fjellene og et spøkelseshus av et gruveanlegg rett bak var kontrastene totale. Av alle ting ble myggen denne kvelden innpåsliten, og jeg som trodde den tok vinterdvalen lenge før man fikk disse temperaturer..

ODDEVASSHEIA
Dagen etter var det tidlig start og jeg fulgte merket sti opp fra bobilcampen. Overså stidelet og gikk den gamle stien på sørsiden av Finndalsvatnet og inn til vannet på nordvestsiden av Oddevassheii. Herfra fine sva til topps. Starten av turen var krøkkete med mye myrhull steiner etc som gjorde at det ikke gikk så fort unna. Tid til toppen 1time 50 min.

VENEHEII
Derette bar det rett nordover forbi Knabenrøysi og langs stien mot Ljosland som stedvis var vardet stedvis sauetråkk hverken mer eller mindre, men relativt lettgått. Blikk stille vær og flott langs vannene her. Tok av stien øst for Punseknuten og opp mot høyde 950 og deretter rett mot Toppen på Veneheii. Brukte 2 timer og 15 minutter på dette. Var usikker på hvilken vei jeg skulle ta tilbake til Knaben, men valgte til slutt direkteruten øst for Blåknuten og ned Finndalen Dette var et vinnertriks for her var det meget lettgått. Stort sett på sva hele veien. Jeg fryktet et myrhelvete i Finndalen ref kartet, men på vestsiden av dalen var det sammenhengende svapartier hele veien så dette var unnagjort på ett blunk. Så ikke vilt i det hele tatt på turen, men hørte et par skudd som om det var treff må ha vært de to eneste rypene i mils omkrets. Nede ved Finndalsvannet fant jeg ut at vannet kunne krysses på midten ref JoSos beskrivelse. Krysset elven rett nedenfor demningen og inn på stien tilbake til Knaben. Litt lengre nede så jeg stidelet jeg ikke hadde fått med meg på vei opp. 2 timer 30 min fra Veneheii til Knaben.


Tilbake til Hægbostad
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset