Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Flesberg
Buskerud
Nydelig høstvær
(Skrevet av Anneli 14.09.2009)

Tur foretatt: September 2009.

Endelig kom det et etterlengtet høytrykk, og toppene på Blefjell ble starten på en hektisk og flott firedagers tur i Sør-Norge.

Kom fra Kongsberg og tok av ved skilt mot Store Blefjell. 60 kr i bompenger - og her tar de kort. Her er det bare å følge veien til den ender i en stor parkeringsplass. Det går en godt merket og brukt sti inn mot Nordstul og videre opp Langedalen mot Sigridsbu. Jeg fulgte denne helt opp gjennom skaret til jeg kom til det første vannet og stod mellom de to toppene. Jeg valgte å ta Tverrgrønut først. På kartet og GPS-en står toppen på 1303m oppført som Bledalsrinden. GPS-en opererer med Tverrgrønut på 1131m litt lenger sørøst, og det ville jo blitt en bomtur. Vel, denne toppen var intet blivende sted, selv om det var artig med utsikt til flere av toppene jeg skulle ta de neste dagene. Turen gikk derfor ned igjen til vannet, hvor jeg fant en sti opp til Bletoppen fra sør. Her er varden noe større, men slett ikke imponerende. Temperaturen lå på rundt 20 grader, så det ble for min delen deilig og lettkledd tur på 4t .

På returen traff jeg en skoleklasse på vei til Sigridsbu, og det var nesten vondt å se hvor mange av dem som slet i motbakkene med altfor mye klær på og med tung oppakning i sekker som ikke var ment for små rygger. Opplevelsen frister nok ikke til gjentakelse, dessverre.Tilbake til Flesberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset