Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nore og Uvdal
Buskerud
Historien om en flystyrt
(Skrevet av rune 21.08.2009)

Tur foretatt: August 2009.

Kom fra Uvdal over Imingfjell og parkerte på Småroi og trosset dermed hytteforeningens skilti som i klare ordelag forteller at det er ikke lov å parkere for uvedkommende. Litt for mye Narvestad for meg altså; jeg var den eneste bilen som var fristet av å parkere her - og det på en solblank lørdag i august. Det kan da bare være påskens største utfartsdagerda kapasiteten er et stort problem. Jeg - og sikkert mange andre - hadde gladelig betalt litt forå kunne parkere på et så fint utgangspunkt, så ønsk oss heller velkommen da hytteforening. OK, nok om det.

La i vei på sti opp til Borgsjø, deretter østover på Nordmannslepa der stien fra Imingfjell til Lufsjå går. Tar av fra denne etter ca en km, så oppover i terrenget hvor jeg gikk på minnesmerket over flystyrten som fant sted her og hvor vrakrestene var spredd over et stort område. Flere toppvanderere skriver om dette, og mange tror at det er vrakrester fra krigen.

Her er hva jeg har funnet ut i ettertid:
17. mars 1954 har 336 skvadronen øvelse. Løyntnant Egil Gunulfsen ledet an blant flere fly. Etter en 180 graders sving ser makkeren på et annet fly at deler faller av Gunulfsens fly. Det ender tragisk med at halefinnen slås av og flygeren mister kontroll. Flyet styrter i en vinkel på 30-40 grader og flygeren omkom på stedet. Det var også 8 øyevitner på bakken av nysgjerrige fra nærområdet som var i nærheten. Minnesmerket er satt opp av hyttelaget på Småroi i 2004, og siden jeg var sur på dem mht parkering, må de få kred for denne jobben. Det er et minnesmerke til ettertanke. (kilde: Befalsbladet mai 2004)
Borgsjøbrotet har en flott utsikt og turen anbefales.Tilbake til Nore og Uvdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset